Как се ползва за отслабване Турмирин. Мнения, протиопоказания и резултати. Отзии от БГ Мама и др.
турмирин за отслабване мнения, Странични ефекти и резултати.

Мнения: Турмирин за отслабване. Противопоказания

Какви мнения съществуват за Турмирин за отслабване? Откъде на най-добра цена? Странични ефекти и резултати. Противопоказания на Турмирин Биослим + БиоПерин. Заместители: Оптихепан Слим, Липовон

Ще започнем с нещото, за което най-често хората ни питат: Откъде да купим Турмирин на най-ниска цена. И по-долу продължаваме с мненията и описанието на хранителната добавка, страничните ефекти, противопоказанията и резултатите. Дайте мнения и вие ТУК!

Откъде да купя Турмирин или Турмерик на добра цена?
Турмирин + Биоперин Турмерик Куркумин, 60 капсули
НАТУРПРОДУКТ ТУРМИРИН БИОСЛИМ капс. x 60 Turmeric Curcumin/ Куркума (куркумин) 600 mg x 60 капсули
Виж цена Виж цена

Турмирин е продукт, който впряга отслабващата сила на куркумин от куркума и пиперин от черен пипер. На пазара присъстват и други добавки с тази комбинация, но те имат различна от Турмирин концентрация и съотношение (таблица).

Продукти с куркумин и пиперин
марка / име куркумин / пиперин (в мг)
KFD NUTRITION 285 / 23,75
ТОГЕДЪР ХЕЛТ 200 / 3
VERDE VITA не е посочено
НАТУРАЛ ФАКТОРС 300 / 2.75
СУОНСЪН 400 / 10
БИОХЕРБА не е посочено
КУРКУМИН 360° ФОРТЕ 45 / 4.75
ДОКТОР’С БЕСТ 500 / 3

Като всеки биоактивен агент, куркумин и пиперин имат широк спектър от действия. Не всички наименования в таблицата са адресирани към отслабване. Тогедър Хелт го дава като антиоксидант, КФД Нутришън – против болки в мускули и стави, Биохерба извежда имунитета и храносмилането.

Мнения за Турмирин от БГ Мама и др.

В БГ-мама има голяма тема за Турмирин, с около 11 – 12 страници. Тя е отворена от дистрибутора с цел реклама и е направена томбола за 10 флакона. Участват записалите се със собствена история. Така темата е голяма, но в нея няма реални ползватели на Турмирин, а само желаещи да отхвърлят малко килограми.

Куркума Турмирин 01

Два месеца по-късно във форума се отваря нова тема за Турмирин. Потребителка, спечелила един от флаконите в томболата, пита за мнения след прилагане на продукта. Споделя, че още не е приемала капсулите, защото се бои. За жалост и във втората тема не се подават реални резултати.

Във фейсбук страницата на Турмирин ситуацията е същата – запитвания за мнението на хора, които вече са пили капсулите и могат да споделят реален ефект. И там не виждаме отговори. Надяваме се на включване в нашия форум. Ако сте ползвали Турмирин Био Слим, молим да напишете мнението си.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Турмирин Биослим и непременно оставете и вие своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари! Доволни ли сте? Какви резултати имахте при отслабване? Какво бихте препоръчали?

Турмирин за отслабване

Turmirin Za Otslabvane Protivopokazania 01Турмирин БиоСлим е британско производство, дистрибутирана в България от Натурпродукт. Засилване на метаболизма и предотвратяване на натрупването на мазнини са основните качества, изтъквани в описанието.

Действие на Турмирин Биослим
  • За храносмилане. Подпомага вродения механизъм разграждане и усвояване на хранителните в-ва. Увеличава секрецията на разграждащи ензими, повишава защитната сила на лигавичната обвивка на стомаха, потиска спазмите и образуването на язви вследствие на стрес и отрови (спиртни напитки, лекарства);
  • За имунитет – благоприятства действието на защитната с-ма. Благоприятства създаването на голям брой антитела и засилва имунната реакция;
  • За кръвта и сърцето – редуцира опасните нива на холестерол и триглицериди, не позволява на тромбоцитите да се слепват;
  • За черва, черен дроб и жлъчка. Поддържа нормално им функциониране, потиска цитокините и се бори с възпаляванията. Намалява разрастването на жлъчката и некротични процеси в нея. Подкрепя образуването на храносмилателен сок. Пречиства от алкохол и отрови.

Ключовите ефекти за отслабване:

  • За метаболизъм – засилва скоростта на обмяната, с което спира отлагането на мазнини;
  • Разграждане на мазнините – улеснява освобождаването на мастните запаси, които организмът вече не възприема като необходими;
  • Против йойо ефект. Забрави за играта на килограмите, е посланието в рекламата на Турмирин БиоСлим. С отрегулиране на метаболизма се прекратяват резките спадове и пикове в теглото.
Състав

Turmirin Za Otslabvane Protivopokazania 02В продукта има две активни съставки – 500 мг прахообразна куркума и 5 мг патентован екстракт от ч. пипер, наречен Био Перин®. Описаните по-горе ефекти се предоставят от куркумина в куркумата, а пиперинът от ч. пипер повишава 20 пъти действието на куркумина.

  • Действие на куркумата. Пречи на мазнините да се натрупват, ускорява метаболизма, повишава изгарянето на мазнини чрез повишена термогенеза. Куркуминът увеличава загубата на калории (изразходването на енерия);
  • Действие на БиоПерин. Екстрактът от ч. пипер подава контролирано количество пиперин. В съчетание с него куркуминът се усвоява 20 пъти по-добре, а неговата наличност в тъканите се повдига да 2000%, по твърдение на производителя. БиоПерин® има е самостоятелен ефект за подобрено храносмилане и изразходване на мазнините.

Начин на приемане на Турмирин? Прием

Турмирин е на капсули, които се приемат съвместно с храна. За предпочитане е заедно с двете най-големи хранения за деня.

Куркума Турмирин 02
Куркумин работи и приеман директно от сурова куркума
Дозировка на хапчетата за отслабване

Еднократната доза е 2 капсули, максималната доза е 4 капсули. Опаковката съдържа 60 бройки, разчетени за 15-дн. прием.

Резултати от приема на Турмирин

Турмирин Био Слим има ефектите на фет бърнър, но не само. Действието му не се оценява единствено по количеството премахнати килограми. Регулирането на храносмилането и имунитета има неоценима роля в цялостното състояние на тялото.

С колко кг се отслабва от Турмирин?

За жалост не можем да посочим конкретна цифра за добавката Турмирин. Първо, защото такава не се дава от производителя. Второ, няма конкретни отзиви от ползватели.

За да сме полезни, проверяваме общите разчети за ефекта от куркума / куркумин. При прием на доза от 1 г куркума на 10 кг телесно тегло (или 10 г на 100 кг) в продължение на 30 дни се отбелязва редукция на масата средно с 2 до 3 кг. Долната граница се постига при разумно хранене, горната – при диета или двигателен режим.

Turmirin Za Otslabvane Protivopokazania 03Предполага се, че куркумин от Турмирин ще даде по-висок ефект, защото усвояването му е катализирано от вложения в капсулите пиперин.

Колко време трябва да се пият?

Конкретни разчети няма, но принципно добавките на растителна основа работят чрез натрупване и стандартно се приемат в течение на 3 месеца.

Цена и откъде се купува към април 23?

В своя сайт дистрибуторът дава връзка към 9 аптечни вериги, които продават Турмирин Био Слим онлайн. Даваме ги, заедно с валидната към 20.04.2023 г. цена.

  • Турмирин в Ремедиум, Sopharmacy, Тилия и Медея – 36.09 лв;
  • В аптеки „36.6“ и Afya-pharmacy – 36.08 лв;
  • Цена в Гален – 36.05 лв;
  • В Салвия – 36.30 лв;
  • В Субра – 37.09 лв.

Аптеки извън посочените от дистрибутора:

  • Цена във Фрамар – 47.80 лв;
  • Цена в аптеки Запад – 36.08 лв;
  • Аптека Младост – 35.99 лв;
  • Аптеки Детелина – 32.78 лв;
  • Турмирин при Марешки – 35 лв.

Най-изгодна цена онлайн на Турмирин Биослим с БиоПерин

Най-ниска цена към момента дават аптеки Детелина – това са три обекта в София в кварталите Обеля 2 и Овча Купел. „Детелина“ продават и онлайн, като доставката в София е безплатна. За останалите градове тя е безплатна, ако се надвиши обща стойност на покупката от 60 лв.

Тъй като цената на 1 флакон Турмирин е под 60 лв, поръчан от „Детелина“ той се обременява с цена на доставка. Затова да видим други изгодни места за поръчка от дистанция.

Масовата цена на Турмирин Био Слим е в диапазона на 35 – 36.09 лв. По-долу даваме възможност да се поръча още по-евтино, като доставката е безплатна, ако пакетът се получи в аптека.

turmirin-bioperin-300

Странични ефекти от Турмирин

Обикновено компаниите за добавки не изследват продуктите си за негативи, защото законът ги освобождава от това. Но производителят на Турмирин е провел клинични изследвания, за да засече с колко се увеличава бионаличността на куркумин под влияние на патентованата добавка БиоПерин®. При вложената в капсулите доза не са регистрирани нежелани реакции.

  • Общи негативи от куркумин (само при превишаване на дозата) са: стомашно разстройство, киселинен рефлукс, световъртеж и главоболие.
  • Големите дози от подправката могат да повишат оксалатите в урината, увеличавайки риска от формиране на камъни в бъбреците.

Да се спазва дозата от хора с проблеми с коагулацията.

Негативно е съчетанието й с антидепресанти, антибиотици, антихистамини, сърдечни и химиотерапевтични препарати. С внимание да се отнесат хора, приемащи варфарин, аспирин и други препарати за разреждане на кръвта, както и такива, които приемат медикаменти за диабет.

Куркумата ограничава усвояването на желязо. Да не се взема заедно с препарати против железен дефицит.

Куркумата „конфликтува“ с чесън, глухарче, женшен, джинджифил, карамфил. Да не се ползва директно при гастрит, язва, понижено кръвно, припомнят гастроентеролозите.

Противопоказания

Турмирин няма противопоказания. Безопасната доза куркума на денон. се оценява на до 12 г. Турмирин предполага 2 г на ден (4 капсули Х 500 мг), далеч от максималната и пораждаща негативи доза.

Куркума като подправка има капацитета да причини алергия при чувствителни към подправки хора. Преди употреба алергичните потребители могат да си направят тест на ръката с обикновена прахообразна куркума и да изчакат 48 часа за евентуална реакция.

Куркума Турмирин 03
Още добавки с куркумин

При мъжете куркумата намалява нивото на тестостерона и временно намалява подвижността на сперматозоидите. Да се има предвид от желаещите да заченат дете. В периода на опитите мъжете въобще да не потребяват куркума.

Куркумата трябва да се спре 2 седмици преди хирургични интервенции заради риск от кръвоизливи (разрежда кръвта). В същото време тя задържа образуването на тромби.

Вредно ли е за жлъчката?

Напротив, полезна е. Фитонутриентите в нея като масла, терпени, тумерон, борнеол и др. подобряват здравето на този орган. Единствено куркумин не се приема при камъни в жлъчката.

Съчетания и заместители

Множество био агенти предоставят ефекти, подобни на куркумата. Затова е невъзможно да изложим тук заместители. На практика те са стотици.

Всеки растителен препарат с въздействие върху храносмилането, имунитета и теглото представлява заместител на препаратите с куркумин.

Дайте мнение и Вие тук!

Не са провеждани и сравнителни анализи, за да кажем кое средство е по-добро от друго.

Най-често куркумин се съчетава с перперин. Предлаганите към момента добавки сме представили в таблицата.

Куркумин + пиперин най-добре се съчетава с глюкозамин. Това се посочва от производителя н Турмерин в листовката.

Омега 3 и Турмирин съчетават ли се?

Съчетанието на куркумин и омега – 3 е отлично. Дори се произвеждат добавки с куркумин и омега-3 в една капсула, например Хоул Боди Оптимайзър. Когато са заедно, те са адресирани към здравето на сърцето и ставите.

Много компании произвеждат добавки само с куркумин. Те са на капсули с обичайна доза от 500 мг на единица.

Представят ги като възстановяващо средство и антиоксиданти, за подобряване на храносмилането. Някои подчертават противовъзпалителното свойство, други – ефектът на детоксикация.

Turmirin Za Otslabvane Protivopokazania 04Тези добавки са или под името Куркума, или Турмерик. Цената им варира от 20 до 60 лв за стандартни флакони от 60 бройки.

Хранителни добавки за отслабване с куркума

Куркума като отслабващ агент присъства в Каливита Куркума Про, капсули на Солгар и Sanct Bernhard, Топ Сикрет със зелено кафе, Куркумед, Смарт Хит и още много други хр. добавки. Обикновено куркумата в тях е съчетана с други агенти с фет бърнър и детокс функции.

Турмерик, Куркумин

Webber Naturals влага 600 мг куркумин в капсула и я адресира против хронични възпаления. Стандартизираният екстракт се равнява на 3 г сурова куркума.

Високата концентрираност (50:1) подкрепя кръвоносната с-ма, предпазва от тромби, контролира възпалителни процеси при артрити, кожни патологии и рак. Минимизира болки в ставите, породени от възпалението. Съдейства за редукция на теглото.

Въпреки че куркумин не се съчетава добре с диабетични препарати, самостоятелно той добре регулира кр. захар и повишава секретирането на инсулин. Производителят Турмерик е отбелязал това в листовката си.

Още един сектор, в който добавката работи добре, е психическата сфера. Редуцира проявите на депресивност и тревожност, повишава компоненти, които регулират работата на мозъка и настроението.

turmerik-kurkumin-600-mg-x-60-v-300

Оптихепан Слим

Оптихепан Слим е съчетание на куркума и черен пипер, към които са добавени хром, холин и силибинин.

Целта на продукта е детокс и като второ последствие – отслабване. Реално най-силно влияе върху здравето на ч. дроб и се държи като хепапротектор. Извлекът от бял трън го прави лековит за главния филтър, ако се приема достатъчно продължително.

За вталяване Оптихепан Слим е показан за срок от 30 – 90 дни.

optihepan-slim-300

Вижте и ТОВА: Оптихепан Слим. Мнения за отслабване с него от БГ Мама и др. Странични ефекти. Колко време се пие?

Липовон

Капсулите имат за цел значително, но здравословно вталяване. В тях няма куркумин или пиперин.

Продуктът работи чрез билкови екстракти от худия гордони и гарциния камбоджа. Растенията имат силен отводнителен ефект и отделно атакуват мастните запаси. Дистрибуторът гарантира отслабването на 100%.

LIPOVON

Хидролесс Слим

Продуктът цели отслабване чрез отводняване (диуреза). Предлага се от производителя на Оптихепан Слим. Двата продукта съществуват, за да има и различни пътища за постигане на еднаква цел – здравословно, чувствително и видимо отслабване.

hydroless-slim

Хидролес Слим атакува задържаната между клетките вода и отрегулира метаболитните процеси, поради които се задържа вода. По този начин се премахват около 3 – 4 кг ненужно тегло и се редуцират зоните на подуване и подпухване. Ако искаме още по-силен отводняващ ефект, тогава ни подхожда повече Хидролесс (без Слим).

Вижте и ТОВА: Отслабва ли се с Хидролесс Слим? Мнения. Странични ефекти. Колко време се пие? При високо кръвно.

Нофатин

Произвежда се от компанията Витаголд на растителна основа. Тук виждаме куркума и пиперин, съчетани с бял трън. Продуктът прилича на Турмирин и на Оптихепан Слим.

DrNat_Nofatin_980px

Според описанието, работи активно за редукция на теглото, като има прицелен ефект към кръста и корема (висцерални мазнини, които са около органите в кор. кухина). Подобрява работата ч. дроб, като го освобождава от вредната мастна обвивка.

Мейзимакс

По-старият продукт е зелен Мейзимакс, а това е по-новата разработка – лилав. Според листовката, новият състав е по-силен. Той е създаден за потребители със застоял стил на живот, които не успяват да използват енергията от храната.

Произвежда се в Япония, у нас се предлага чрез сайта „Оригинална Лида“. Дистрибуторът обещава стопяването на 7 – 12 кг без диета и двигателна активност. Приоритетно се целят висцералните мазнини на корема и кръста.

meizimax_improved_apetit-600x600

Конкретно лилавият Мейзимакс обуздава апетита и катализира метаболизма. Така приемът на калории се редуцира, а изразходването на приетите калории се ускорява. В резултат от отрицателния баланс се стига до редукция на теглото.

Погледнете и ТУК: Мнения за лилав Мейзимакс. Резултати, странични ефекти и други хапчета за отслабване.

Видео: Реклама на Турмирин Био Слим.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Мнения и отзиви за Гарциния камбоджа.

Гарциния камбоджа. Вредна ли е? Мнения и странични ефекти. Цена в аптеките

Важно за отслабващите с камбоджанска гарсиния, които са на антидепресанти!

3 Мнения

  1. Деляна Стаменова

    Не съм пила Турмирин, обаче свалих 3 кг с чиста куркума на прах от супермаркета. Слагам на всичко и ям нискокалорично.

  2. Светла

    Мейзимакс не е ли предишната Лида, чувала съм че се сваля яко?

  3. Мирела

    Турмерик на капсули съм пила, не съм впечатлена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *