Масажът на тези 5 точки води до отслабване!

Възможно е човек да свали килограми само и единствено чрез точки за масаж, които доказано водят до отслабване!

Важно е обаче да се знаят онези зони от тялото, стимулирането на които ще доведе до така желания ефект – отслабване или по намаляване на телесното тегло в някаква степен.

Според специалисти в областта на масажите, когато се оказва лек натиск върху въпросните точки, се отприщва енергията на организма. Той престава да задържа вода и започва да топи излишните килограми. Ето ги и въпросните 5 точки, масажът върху които има отслабващ ефект:

точка на коляното

– въпросната точка се намира точно под коляното, като натискът трябва да е от външната страна на крака;

точка на крака

– за да се стимулира тази точка, е необходимото да се натиска ямката, разположена под кокалчето на стъпалото – от вътрешната му страна. Въпросният натиск ще подобри работата на бъбреците, а това, на свой ред, ще прочисти организма;

точка на корема

– за да се масажира въпросната точка, е необходимо човек да е в изправен стоеж и да постави ръцете си на талията. От тази позиция коремът се масажира, като движенията са кръгообразни и са насочени към пъпа;

Дайте мнение и Вие тук!

точка на гърба

– въпросната точка се стимулира, като с лек натиск се масажират точките от ляво и от дясно на гръбначния стълб;

“Демир

точка на гърдите

– за да се масажира с цел отслабване тази точка, е необходимо да се поставят пръстите на едната ръка върху деколтето – около три сантиметра по-ниско от шията – и да се извършват масажни движения с лек интензитет. По този начин се неутрализират хормоните на стреса и се създават предпоставки за понижаване на телесното тегло.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Стафидена вода, рецепти, за отслабване

Стафидена вода: за отслабване, диария и кисти. Диети и рецепти

♠ Полза ♠ Рецепти ♠ Стафидена вода ♠ Със сена и шипка ♠ Със зърнастец …

Едно мнение

  1. Postarali ste se maksimalno netochno da opishete mestata na tochkite.Egati statiata neseriozna.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *