Erektilna Disfunktsiya 02
Един от големите мъжки страхове, кошмари и съвсем реални проблеми се нарича еректилна дисфункция.

Да поговорим за еректилната дисфункция

Един от големите мъжки страхове, кошмари и съвсем реални проблеми се нарича еректилна дисфункция.

Тя може да срине мъжкото самочувствие и психическо здраве, да развали отношенията в двойката и да тласне силния пол към самота, депресия и злоупотреба със стероиди, алкохол и опиати. Много мъже смятат, че половата немощ и липсата на сексуален апетит е най-лошото нещо, което може да им се случи. Но малцина изобщо дръзват да говорят за проблема.

Затова нека кажем ясно – причините за еректилна дисфункция са обратими. И не, тя не води до импотентност.

Не си единствен

Силната ерекция не е свързана само с благоденствието и сексуалното здраве на мъжете. От дълбока древност тя е символ на лидерството, волята и на военната сила. Неслучайно образът на фалоса е вкоренен в митологията и в културните традиции на много общества по света. В историята са известни десетки случаи на владетели, които не са оставили наследници или са паднали в жертва на любовниците на своите съпруги, а империите им са се разпадали.
Днес “последствията” за еректилната дисфункция са малко по-различни, но тя остава стигма, макар и вече да са налични различни методи за преодоляването й – медикаменти, стимуланти, хранителни диети и подправки – афродизиак, секс играчки, физически упражнения и т.н. Факт обаче е, че и днес мъжете са поставени под огромно напрежение – очакването е да се представят забележително в леглото всеки път.

Има какво да направиш

Всъщност, ако погледнем статистиката, то всеки трети е изпитвал засечки по време на секс. Това е така, защото редица фактори оказват влияние на мъжката потентност, намалявайки силата и продължителността на ерекцията, оттам и удовлетворението от половия акт и за двамата партньори. Сред тях са стресът, вредните навици и храни, различните заболявания, нарушено кръвообращение, хормонален дисбаланс и смущения в нивата на тестостерона.

Нещо повече, учените оборват и популярното мнение, че половите смущения при мъжете са свързани само с възрастта. Напротив, еректилната дисфункция може да се прояви и при сравнително млади мъже. Специалистите коментират, че тя е преди всичко психологически, а не толкова физиологичен феномен.

Затова мъжете получават също сънни и психогенни (зрителни) ерекции, които нямат нищо общо с физическата стимулация и любовната игра, както при рефлексогенната ерекция пред полов акт.

Дайте мнение и Вие тук!

Ето защо първото нещо, което трябва да направите, е да си дадете малко въздух, да се успокоите и да се заредите с положителна енергия. След това поговорете с вашата партньорка. В 2/3 от случите сексуалните проблеми се държат именно на нарушена комуникация в двойката. Започнете оттам и бързо ще се убедите, че това наистина помага.

Вижте и ТОВА:

Колко време се пие Простамол Уно и как? Мнения, странични ефекти и действие

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *