Ужас! От сладките неща се появява нежелано окосмяване

Преди да изядете поредната вафличка или парченце шоколад, обърнете внимание на това шокиращо откритие!

Според американски изследователи, консумацията на сладки неща от страна на представителките на нежния пол води до появата на окосмяване в неприемливи количества и на неочаквани места, пише електронното издание actualno.com.

Учените продължават с това, че прекомерното окосмяване в областта на лицето е проблем за много хора, без значение дали става дума за мъже или жени.

Въпреки че изпробват какво ли не, за да се спасят от него, потърпевшите не правят най-важното – не се опитвате да разберат какви са причините за появата на космите, които се превръщат в повод за притеснения и излишни терзания.

Фигурин билки за отслабване

Някои отдават космите си в повече на етническата си принадлежност, други – на влиянието на отделни фактори от околната среда върху тялото им.

Малцина обаче се замислят, че самите те стоят в основата на въпросния проблем – консумацията на сладки работи е тази, която води до появата на косми по необичайни зони от тялото.

Причината за тази връзка се крие в изобилието от въглехидрати, рафинирани въглехидрати. Според изследователите, високият гликемичен индекс на сладкишите е този, които оказва ефект върху кръвната захар.

Ако консумацията на торти, пасти и сладкиши е честа и редовна, това означава, че на организма му се налага да произвежда по-големи количества инсулин, за да регулира захарта в кръвта. А инсулинът, на свой ред, е предпоставка за окосмяване, което затваря кръга.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *