Внимание! Тези 3 болести лекарите често бъркат: Инсулт, сърдечна недостатъчност…

Инсулт, сърдечна недостатъчност или… Имало ли е случай, в който да сте се съмнявали в диагнозата, която лекарят ви е поставил?

Не, не си въобразявате, това се случва и то защото някои симптоми, които се смятат за типични и характерни, всъщност се срещат при различни болести и състояния.

Понякога пък установяването на конкретно заболяване може да стане единствено чрез провеждането на конкретни тестове, които лекарят не е назначил или резултатите от които все още не са излезли.

Не бива да пропускаме и случаите на лекарска небрежност, както и тези, когато макар напълно отдаден на пациента, лекарят пропуска някой симптом или белег на заболяването.

Погледнете кои са въпросните състояния, защото понякога чрез въпрос или подсещане от ваша страна, лекуващият ви лекар може да достигне до правилното състояние.

1. Удар – често симптоми като обездвижване на едната половина от тялото, като главоболие или замайване, проблеми със зрението и загуба на баланс, лекарите възприемат като мигрена, вертиго или заболяване на вътрешното ухо. Може да става обаче и дума за удар, недиагностицирането на който може да е фатално;

Фигурин билки за отслабване

2. Темпоромандибуларен ставен синдром – на хора, които страдат от този проблем, често им се поставя диагноза мигрена или проблем с ушите, защото симптомите са сходни – болки в гърба, пищене в ушите, съпътствано от главоболие, болка във врата и зъбите.

3. Сърдечна недостатъчност – често лекарите определят проблемите с дишането, комбинирани с умора, сърцебиене, болка в гърдите като призна за хроничен стрес или паническа атака.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *