5 признака, че имате вагинални гъбички!

Въпреки че доста жени смятат, че са достатъчно добре запознати с темата вагинални гъбички или иначе казано вагинална кандидоза, за заболяването винаги има какво да се каже.

Най-малкото защото при голяма част от жените то е предизвикано от различни фактори, протича по различен начин, повлиява се от различна терапия.

От друга страна, деликатността на темата я превръщат в табу – на нея, на практика, се говори само с личния гинеколог, поради което поставянето на диагнозата закъснява със седмици, ако не и с месеци.

Причината е повече от ежедневна – много жени не се решават да отидат на преглед, защото отдават интимните си неразположения на различни фактори.

За да подпомогнем голяма част от нерешителните жени в момента, в който се колебаят дали да отидат на лекар, за да проверяват дали наистина имат вагинални гъбички, ще изброим 5-те признака, чрез които най-лесно се потвърждава наличието на вагинална кандидоза.

Ето ги и тях:

– силен, в много случаи непоносим сърбеж в зоната както на малките, така и на големите срамни устни;

– парене в интимната зона:

– ясно забележимо възпаление на влагалището:

– не силна, но определено неприятна болка по време на уриниране (не бива да се бърка с болката, която е факт при наличието на цистит);

– болка при секс.

Ако при вас са налице 2 или 3 от изброените симптоми, най-добре потърсете лекарска помощ.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *