Ето колко вредно за косата e сушенето със сешоар!

Не сушете косата си със сешоар, когато е възможно! Вредно е! Наистина ли по-скъпите сешоари защитават косата?!

Питане, отговорът на което зависи от намеренията на страната, която го дава.

Факт е, че производителите, които залагат на по-висока цена, гарантират и по-високо качество – че техните продукти увреждат минимално косата и че употребата им не води до наелектризиране.

Има още едно обстоятелство, което в някаква степен накланя везните в посока на това, че е добре да заложим на по-скъп продукт – по правило, те са с по-голяма мощност, което означава, че косата изсъхва по-бързо.

А колкото по-кратко сушим косата си, толкова по-малко увредена става тя.

Така, например, за препоръчване е сешоар с мощност до 2500 в сравнение с този, които генерира 1200. Важно е да се знае обаче, че високата температура суши косата по-бързо, но в същото време е изключително опасна – тя трябва да се прилага за кратко време и то не често.

Дайте мнение и Вие тук!

Когато самото сушене продължи дълго, съществува риск от това косъмът да започне да се къса. При често сушене настъпва цялостно изтощаване на косата – освен при ресане, тя започва да се къса дори при най-лекия натиск, категоричен е професорът по дерматология Зои Дрелъс.

Ако държите все пак да сушите косата си след къпане, заложете на йонните сешоари – те нанасят по-малко поражения.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *