Маникюр в домашни условия: 3 съвета за здрави нокти

Красивите нокти са едно от първите неща, което се забелязва във всяка жена. Маникюр в домашни условия.

Няма начин която и да било представителка на нежния пол да не копнее за това ноктите й да са здрави и красиви, да са добре поддържани – с една дума – символ не женствеността.

Понякога обаче това е трудно постижимо, тъй като факторите, които оказват негативно влияние върху ноктите, не са един или два.

Погледнете обаче тези 3 лесни и достъпни съвета, с помощта на които ще успеете да се докоснете до така желания маникюр в домашни условия:

1. За да изглеждат ноктите ви добре, в началото трябва да почистите ноктите старателно. Добре е да забравите за ацетона и да ползвате само лакочистители, които съдържат добавки, заздравяващи ноктите. Такива вече се продават във всеки един козметичен магазин;

2. Втората важна стъпка е изпилването на нокътните плочки. За препоръчване е да се избягва дълбокото изпилване на ноктите в ъглите, защото по този начин те стават по-лесно чупливи.
Пиленето задължително е да се извършва в една и съща посока и отвън навътре. След изпилването ноктите се потапят в хладка вода до омекване на кожичките. Избутването става с помощта на дървен предмет, металните такива е добре да се избягват. Измиват се повторно и се подсушават.

Дайте мнение и Вие тук!

3. Следва самото лакиране. За да е траем лакът, добре е да нанесете за основа безцветен. След неговото изсъхване се нанася цветен по избор.

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Имате ли бели петна по ноктите?

Диагностика: Белите петна или точици, които се образуват по повърхността на ноктите, погрешно се смятат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!