Хапвайте паста – ето защо е изключително полезна!

Пастата е не само вкусна, но оказва се – и изключително полезно блюдо!Буквално до преди дни пастата беше смяната за един от продуктите, който нанася сериозни поражения върху фигурата. Поражения, заради които си заслужава човек да се откаже от една от любимите си храни, защото факт е, че малцина са тези, които не харесват пастата и в една или друга форма – макарони, спагети, със сосове, заливки – с една дума – вкусотия!Американски учени от университета в Скрантън обаче излязоха с доклад, че задължително в менюто на всеки човек трябва да присъства паста, защото тя е безценен източник на разнообразни полезни вещества, в това число и на антиоксиданти, които няма как да си набавим от останалите храни, които консумираме. Важно условие е пастата, която консумираме, да бъде пълнозърнеста.

По този начин в нея ще се съдържат изобилие от полезни вещества, от които не бива да лишаваме организма си. В същото време, учените заключават, че в голяма част и от останалите храни, които често са заклеймявани като вредни, се съдържат незаменими полезни вещества. Като за начало, внимание се обръща на пуканките, в които има четири пъти повече полифеноли от всеки един плод. Именно полифенолите играят съществена роля за борбата с рака. Същото се отнася и за редица други отхвърляни храни!

Дайте мнение и Вие тук!

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Кремове за лице, грижи

Грижата за лицето с кремове за лице – основни напътствия

Заставайки пред някой човек, първото което се вижда, е неговото лице. То може да покаже …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!