4 съвета за успешно лечение на бяло течение

Не, да имаш бяло течение не е нещо нормално, с което трябва да се примириш и да възприемеш като естествена част от физиологията на жената.

Бялото течение може да е индикация за сериозен здравословен проблем, който ще се задълбочава, докато не му се обърне адекватно внимание и не се предприемат задължителните за лечението му действия.

Като за начало, за да бъде успешно лечението на бяло течение, то трябва да става под стриктен контрол от страна на лекар – специалист, който да назначи и да следи ефекта на избраната терапия.

Самолечението на този здравословен проблем може да е не само неефикасно, но и и опасно, тъй като може да доведе до влошаване на състоянието. Освен това, няма терапия, която да бъде ефикасна при всички заболявания, симптом на които е бялото течение.

Дайте мнение и Вие тук!

След като се консултирате със специалист и той постави точна диагноза и започне съответното лечение, тогава на дневен ред идват и няколко съвети, които ще повишат ефикасността на провеждания медикаментозен курс.

Ето ги и 4-те важни принципа при лечение на бяло течение:

  • по време на лечение на заболяването, довело до бяло течение, добре е да се преустановят сексуалните контакти;
  • спазването на хигиенните указания, които гинекологът е дал, е задължително;
  • спазвайте стриктно препоръките, които лекарят ви е дал. След като отшумят симптомите, много пациенти преустановяват приема на лекарства, което е изключително неправилно;
  • половинката също трябва да се лекува, ако е необходимо, защото в обратен случай бялото течение може да се появи отново.

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Гонорея (трипер). Симптоми, лечение: какво се случва, ако се заразим

Какво е болестта гонорея – причинител, предаване, лечение. Симптоми и изследвания. Какви медикаменти се използват …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!