Лечение на Алцхаймер с млада кръв

“Вампирско” лечение с млада кръв за болни от Алцхаймер!

Учени заемат от граф Дракула тайната на вечния живот, за да лекуват Алцхаймер.

Граф Дракула очевидно е бил прав – застаряващият организъм може да бъде освежен чрез млада кръв. Това по най-убедителен начин доказват изследванията с опитни мишки, пише рravda.ru. Благодарение на кръвопреливане от млади организми към стари се подобрява връзката между мозъчните клетки и като следствие от това – усилва се паметта.

Новият лечебен метод се оказва толкова ефективен, че лабораторните мишки на възраст година и половина показали на тестовете резултати като на четиримесечни гризачи. Година и половина за мишките е доста солидна възраст, обикновено те живеят до две години.

Ако изпитването на този метод върху хора се окаже успешно, и кое о е по-важно: безопасно, за старостта можем да забравим. Заедно с това ще престанат да ни тормозят болестите на третата възраст, като например Алцхаймер! Единственото, което един 40-50-годишен човек трябва да направи, е да си намери донор, с 20-30 години по-млад!

Изследователят Сол Виледа от Станфордския университет е представил тази теория и резултатите от изследванията си на ежегодната конференция Society for Neuroscience в Ню Орлиънс.

Той твърдо вярва в това, че откритието му е обречено на голям успех. Все повече се убеждавам, че младата кръв ще спаси човечеството, декларира Виледа. Човечеството е запознато с тънкостите на кръвопреливането, следователно рисковете от подобни операции могат да бъдат сведени до минимум. Освен това става дума за кръв – не за лекарство или наркотик. Ако например лекарят установи първите признаци на Алцхаймер, няма да е необходимо пациентът да гълта практически без полза каквито и да било медикаменти. Кръвопреливането може да спре болестта, убеден е изследователят-авангардист.

Дайте мнение и Вие тук!

Непременно погледнете и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2016/04/04/%d0%b0%d0%bb%d1%86%d1%85%d0%b0%d0%b9%d0%bc%d0%b5%d1%80-2/

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

алцхаймер лечение

Алцхаймер, деменция и сенилност. Лечение, лекарства, наследственост

Алцхаймер, лечение: има ли ефикасни терапии. От какво зависи успешното лечение; медикаменти, основно и спомагателно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *