3 диети, които не вършат никаква работа!

Ето ви три диети, с които няма да отслабнете – монодиетите, прочистващите (включително с кленов сироп) и нискокалоричните. Четете защо!

Отслабването е фикс идея за голяма част от хората, които страдат от проблема „наднормено тегло”.

Много от тях са готови да се подложат на какво ли не, за да видят стрелката на кантара спускаща се стремглаво надолу. Затова и често прибягват до режими на хранене, които не вършат никаква работа по отношение на намаляване на телесното тегло. Според редица изследователи, посочените по-долу диети са именно такива:

монодиетите – диета с грейпфрут, нисковъглехидратната диета, суровоядството спадат към тази група диети. Те се основават на това, че за известен период от време се консумира само определен вид храна. В началото наистина съществува заблудата, че монодиетите действат, но скоро след стартирането на режима ефектът изчезва. В същото време организмът страда, защото не може да си набави всички необходими му вещества;

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

прочистващи диети – към числото на тези диети спадат всички, които силно ограничават консумацията на хранителни продукти. Най-известната от въпросната група е диетата за „супер прочистване”, която спазват редица холивудски звезди и която предвижда 10-дневен прием единствено на коктейл от лимонов сок и кленов сироп. Как мислите, че се отразява подобен стрес на организма;

нискокалоричните диети – подобна е вегетарианската диета, която предвижда консумацията единствено на пресни плодове и зеленчуци и от време на време на соеви продукти. В основата на всички диети, които спадат към въпросната група, е гладуването, което на свои ред води до забавяне на метаболизма и презапасяване веднага щом се възстанови нормалният режим на хранене.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *