Всеки пети човек страда от подут корем!

Защо се случва това? За жалост – еднозначен отговор на мъчителния въпрос няма, признават от medikforum.ru.

Причините за тази мъка могат да са различни, но най-често подутият корем е следствие от Синдрома на раздразненото дебело черво. При това разстройство симптомите са болка, подуване, запек или воднисти екскременти.

Те се появяват внезапно, колоноскопията не показва никакви отклонения, отрицателни са и всички тестове за инфекции.Около 20% от населението на планетата страда от Синдрома на раздразненото дебело черво в някакви периоди от живота си. Но науката и досега не знае откъде се взема болестта.

Според една от теориите синдромът възниква поради мускулна слабост – мускулите не успяват да придвижат по червото неговото съдържание, което предизвиква спазми и болки.

Тази диагноза може да се потвърди само по един начин – като се изключат всички други варианти. Лечението на синдрома включва промени в диетата и прием на лекарства в някои случаи – за да се предотвратят спазмите. Най-често разстройството поразява млади хора на възраст 20-30 години, но може да се появи и в по-късна възраст.

Понякога подуването на корема може да бъде предизвикано от алергична реакция към някакви храни. Има хранителни алергии, които са вродени – и други, които се проявяват в определена възраст. Доказана е връзката между чревните разстройства и болките в гърба, а също и със ставите при някои пациенти.

За лекарствата, които се вземат в случая, можете да погледнете статията „Лекуваме болки и подут корем с дуспаталин“:

Лекуваме болки и подут корем с дуспаталин

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Всеки пети човек страда от подут корем!
5 (100%) 1 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Всеки пети човек страда от подут корем!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *