4 натурални продукта срещу есенните настинки

Есента е сезонът, в който настинките са ежедневие за голяма част от хората.

Простудни заболявания, грипове и всевъзможни пречки пред здравето тормозят тези, чиято имунна система не е достатъчно силна.

Затова предлагаме ви 5 изпитани продукта, които ще подсилят имунната ви система, а с това няма да позволят на есенните болести да си намерят поредната жертва:

– лук и чесън – тези „домашни антибиотици” са идеалното средство, чрез което ще можете да удържите есенните настинки надалеч.
Освен специфичния аромат, тези натурални продукти не се отличават с никакви негативни черти, които по някакъв начин могат да повлияят на здравето ви като цяло;

– плодовете – липсата на витамини в организма е една от основните причини за това да отслабва имунната система, а оттам и организмът да стане по-достъпен по отношение на вирусните атаки и грипа;

Дайте мнение и Вие тук!

– чай – чаят от уханни билки, към който са добавени и горски плодове, помага на тялото по неописуем начин.
Чаят намалява интензитета на възпалителните процеси, ако такива вече са налице, като едновременно с това повишава еластичността на стените на кръвоносните съдове.
Когато към любимия си чай прибавим подбел, липов цвят или изсушени малини, той се превръща в идеален лек срещу бронхити;

боровинки – като самостоятелно звено ще посочим тези вкусни, дребни плодове, защото именно на тях се приписват най-мощните ефекти по отношение на стимулиране на имунната система.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Чесън, лук и хрян вместо коварните лекарства

90 на сто от лекарствата, които се продават в аптеката, имат странични действия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *