Razshireni Pori Na Liceto 1

Разширени пори на лицето. Лечение и ефективно свиване с крем, маска, Ретинол и др.

Тук ще разгледаме няколко средства за премахване и ефективно свиване на разширени пори на лицето. Кои видове крем са най-добри? Как действа Ретинол. Съвети.

Нека да започнем с

Серуми за премахване на разширени пори:

  • Риор Акнестоп има успокояващи кожата на лицето функции и служи за стягане на неприятно разширените
  • Дермедик Нормакне също е серум против разширени пори и премахва тяхната видимост до около 60+%, ако се ползва достатъчно дълго и редовно.

Видове крем за свиване на разширени пори:

  • Ава пор сълюшън дермопрограм се явява нощен крем, който се намазва на лицето преди лягане и се спи с него. Служи за свиването на разширени пори в случаите на зряла кожа, тоест когато човек вече е на достатъчно голяма възраст.
  • Също на Ава има Дермопрограм пор революшън, който е серум гел, изпълняващ същите фенкции.
  • Филорга Тайм Филър Мат е името на силно концентрираният крем, който премахва бръчки и свива широките пори.

В много от видовете козметика се ползваrazshireni-pori-na-liceto-2

Ретинол за разширени пори

Той се използва вътре в кремовете, серумите и концентратите като задължителна съставка. Той помага също така и против акне и белези, за оправяне на лицев контур и др. Определено стяга кожата и чисти черните точки. Премахва излишното омазняване. Още за ретинола – ТУК:

Ретинол (Витамин А): Мнения, топ кремове за лице, капсули, ампули

6 начина да премахнем разширените пори от кожата на лицето си

Когато кожата на лицето е покрита с множество пори и когато размерите им са сравнително големи, задължително е да се полагат специални грижи за преодоляване на този проблем, тъй като той може да доведе както до козметични, така и до здравословни последствия. Най-малкият, но един от най-неприятните резултати е появата на черни точки, които се премахват доста трудно. Затова вижте тези 5 стъпки за кожа без пори:

Дайте мнение и Вие тук!
  1. използването на специална пяна за измиване, която съдържа подходящ ексфолиант, ще премахне излишното количество кожни мазнини, мъртви клетки и частици, запушващи порите на кожата;
  2. микродермабразията е процедура, която стимулира изграждането на колаген. Това, от своя страна, кара кожата да изглежда по-млада, по-здрава и гладка, като намалява самите пори;
  3. почистването на кожата с алфа- и бета-хидрокси киселини ще отстрани старите клетки в дълбочина. Алфа-хидрокси киселината се разтваря във вода. Бета-хидрокси киселината е мастноразтворима, благодарение на което успява да проникне дълбоко в порите и да ги прочисти;
  4. употребата на третиноин, познат още като ретин – А, спомага за премахването на черните точки, прочиства онези от порите, които са запушени, и подпомага образуването на нови клетки;
  5. правилният грим също е от значение при наличието на разширени пори. Добре е да не се акцентира на проблемната зона, а да се търсят кремове и други продукти, които свиват самите пори.
  6. Мезотерапия. Подробности ТУК!

Маски за лице

Ето и хубави маски за лице, включително и при уголемени пори:

Маски за лице. С яйце: белтък или жълтък. Със сода, с хума против бръчки, зехтин, аспирин и 15+ други!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

масло от арган

Арганово масло: какво лекува и как разкрасява

Арганово масло за коса и за лице. Цена на арганово масло. Какви рискове крие употребата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *