Пречистване на дебелото черво в домашни условия

Ако сами усещаме, че дебелото ни черво има нужда не само от разтоварване, но и от пречистване, най-добре е да го направим.

Тъй като в обратен случай може да се стигне до редица здравословни неразположения и заболявания.

Когато се прави пречистване на целия организъм, по правило се започва отново от дебелото черво, защото каквито и други процедури да прилагаме, ако червата ни са задръстени, то ефект от останалите мероприятия или няма да има, или той ще е прекалено слабо осезаем.

Пречистването на дебелото черво е лесна, неболезнена процедура, която може да се изпълни дори без необходимост от почивни дни, защото неразположения и болки почти няма. Клизмата, както се нарича самото пречистване, у нас не се радва на особена популярност, но по света се възприема като нормална здравна процедура.

Фигурин билки за отслабване

Тя се прилага без смущение и без притеснения, защото чрез нея тялото се поддържа в доба кондиция и форма. За провеждането на процедурата са необходими иригатор, подходяща течност, около час време, както и тоалетна, в която никой няма да ви безпокои.

Иригатор може да бъде закупен от почти всяка аптека или санитарен магазин, като за предпочитане е такъв с дълъг маркуч и приспособление за пристягане.

Течността, която ще изберете за провеждането на клизмата, може да е всяка една от следните: билкова отвара, като подходящи са лайката, змийското мляко, жълтият кантарион, които билки унищожават вредните микроорганизми; вода със сол – това е преварена вода, в която е добавена морска сол; ябълков оцет или лимонов сок, разредени във вода; медена вода или слаб разтвор на калиев перманганат. Най-подходящата течност си остава обаче урината.

А ТУК вижте как се прави пречистване на черния дроб (страхотни рецепти!)

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Пречистване на дебелото черво в домашни условия
3 (60%) 5 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *