Народни рецепти, които се прилагат при глисти

Особено при малките деца наличието на глисти може да се окаже сериозен здравословен проблем, на който трябва да се обърне специално внимание.

Ако на състоянието не се обърне своевременно внимание, то дори може да застраши детския живот, затова е необходимо да се провеждат периодични изследвания.Един от честите симптоми, по които се разпознава наличието на глисти, е скърцането със зъби през нощта и неспокойният сън и въртене.

При съмнение за наличието на паразитите или при потвърдена диагноза се препоръчва прилагането на някоя от следните рецепти:

– пет дни поред по няколко пъти на ден се ядат по 2-3 супени лъжици семки от тиква без преди това да минават каквато и да било термична обработка. В края на деня се взима очистително или се изяжда една супена лъжица мед;

– няколко главички чесън се счукват и от получения от тях сок се пие по три пъти на ден по 10 капки, разтворени в чаша прясно мляко;- пие се няколко дни поред прясно изцеден сок от ябълка;

– в съд се смесват по 30 г вратига, пелин и мъжка папрат, след което получената смес се дели на три и всяка една част се вари по 15 минути в половин литър вода. От нея се пие по една кафена чашка преди всяко хранене. Добре е народна рецепта да се прилага под лекарско наблюдения и след ясно диагностициране на наличието на глисти.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *