Как да избегнем заразяването с венерическа болест?

Болестите, които се предават по полов път, или така наречените венерически болести са изключително коварни. Причината за това определение се крие в обстоятелството, че често те протичат без видими симптоми, а в същото време са в състояние да причинят непреодолими поражения на човешкото здраве, дори и да застрашат живота на болния. За да бъде човек сигурен за това, че не е заразен, от значение са редовните профилактични прегледи, защото както стана дума, при редица заболявания симптоматиката става забележима едва в крайната фаза на развитието на болестта. Колкото и да е повтаряна, темата за това как един сексуалноактивен човек трябва да се предпазва от заболявания, предавани по полов път, не губи актуалност. Напротив, тя трябва да бъде обект на дискусия за всяко следващо поколение, което започва да води полов живот. Кои все пак са традиционните похвати за предпазване от венерически болести:- на първо място, от значение е броят на случайните и безразборни сексуално контакти, тъй като при тях рискът от заразяване е най-голям;- най-сигурният метод за предпазване, когато на дневен ред е секс, си остава презервативът, поради което употребата му е задължителна;- внимание трябва да се обърне на факта, че и при практикуване на орален секс човек може да се зарази с венерическа болест;- заразяването с венерическа болест може да стане не само по полов път, но и по кръвен – това означава дори при целувка, когато човек има раничка в устата, по време на татуиране, преливане на кръв и операция и дори по време на бръснене.

Дайте мнение и Вие тук!

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Как помага едно лечение на кисти на яйчниците с мед? Тампони с мед Като вътрешно средство Медицинска дъвка и мед при киста Калина с мед Мед и маз Помага и при кисти на бъбреците!

Лечение на кисти на яйчниците с мед. Рецепти с билки за киста на яйчника

Рецептите на Петър Дънов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!