бременност и генитален херпес

Генитален херпес и бременност – опасности!

Каква е опасността от предаване на гениталния херпес от майката на плода е въпрос, който си задават всички бъдещи майки, които са преносители на въпросната зараза.

Съществуват няколко случая. Ако жената се е заразила преди настъпване на бременността, то рискът от предаване на болестта на бебето е сравнително нисък.

Причината се крие в това, че организмът на майката е имал време да произведе антитела, които да предпазят бебето както по време на самото раждане, така и да не позволят то да се заради дори няколко месеца след раждането.

В същото време, ако майката се е заразила в периода от настъпване на бременността до 13-ата седмица (през първото тримесечие), то рискът е сравнително малко по-голям. С напредването на бременността и заразяването на по-късен етап от нея, опасността от предаване на гениталната брадавица на детето нараства.

Специалисти препоръчват приема на различни медикаменти с цел да се намали опасността, но това става след изрична консултация.Най-често предаването на заразата става непосредствено преди или по-време на самото раждане, поради това на много майки, които са заразени с вируса на гениталния херпес, се препоръчва да родят чрез цезарова сечение.

При някои бременни дори не става въпрос за избор, а за наложителност. Важно е лекарят, следящ бременността, да бъде наясно със състоянието на майката!

Дайте мнение и Вие тук!

Вижте и ТОВА непременно:

Генитален херпес: какво е важно да знаем за него

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Точно как да премахнем херпес за 1 ден? Ацикловир, Крем, паста, лепенки, лекарства.

Как да премахнем херпес за 1 ден. Крем, паста, хомеопатия

Точно как да премахнем херпес за 1 ден? Кое е най-ефикасното лекарство за генитален херпес? …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *