Вижте как подправките ни поддържат здрави!

Подправките ни предпазват от вредите на мазните храни!Когато човек добавя редовно към блюдата, които консумира подправки, той си гарантира, че ще се предпази от вредите, които мазнините нанасят на организма, пише електронното издание dnes.bg, позовавайки се на „Дейли мейл”. В най-голяма степен с подобно качество се отличават подправките като червен и черен пипер, като риган и канела, още розмарин и чесън. Те предпазват сърцето от голяма част от негативите, които мазнините са в състояние да нанесат на сърцето. Знае се, че злоупотребата с храним богато на мазнини, увеличава стойностите на триглецирите в кръвта на човек. Когато това покачване е често, в резултат на редовната консумация и прекаляване с мазни храни, особено висока става опасността от различни заболявания, поразяващи сърдечно-съдовата система. Когато към мазната храна обаче се добавят подправки, това прави риска от подобни реакции и съответно от здравословни проблеми с до 30% по-нисък.За да потвърдят тези заключения, учени от университета в Пенсилвания провели експеримент, по врене на които към храната на доброволци, страдащи от затлъстяване, била добавяна комбинация от различни подправки по около 2 чаени лъжички на всяко хранене. Контролната група участници се хранели със същата храна, към която обаче не били добавяне подправки. Резултатите били категорични – при хората, които се хранели с овкусена храна, рисковите показателите се понижили.

Дайте мнение и Вие тук!

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

висок холестерол диети хранене - 01 764543

Примерно дневно меню при високи триглицериди и холестерол

Кое е доброто примерно меню при високи триглицериди? Таблица за диета и холестерин. Дневно меню …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!



АБОНИРАЙ СЕ!