Подправките ни предпазват от вредите на мазните храни!Когато човек добавя редовно към блюдата, които консумира подправки, той си гарантира, че ще се предпази от вредите, които мазнините нанасят на организма, пише електронното издание dnes.bg, позовавайки се на „Дейли мейл”. В най-голяма степен с подобно качество се отличават подправките като червен и черен пипер, като риган и канела, още розмарин и чесън. Те предпазват сърцето от голяма част от негативите, които мазнините са в състояние да нанесат на сърцето. Знае се, че злоупотребата с храним богато на мазнини, увеличава стойностите на триглецирите в кръвта на човек. Когато това покачване е често, в резултат на редовната консумация и прекаляване с мазни храни, особено висока става опасността от различни заболявания, поразяващи сърдечно-съдовата система. Когато към мазната храна обаче се добавят подправки, това прави риска от подобни реакции и съответно от здравословни проблеми с до 30% по-нисък.За да потвърдят тези заключения, учени от университета в Пенсилвания провели експеримент, по врене на които към храната на доброволци, страдащи от затлъстяване, била добавяна комбинация от различни подправки по около 2 чаени лъжички на всяко хранене. Контролната група участници се хранели със същата храна, към която обаче не били добавяне подправки. Резултатите били категорични – при хората, които се хранели с овкусена храна, рисковите показателите се понижили.
Прочети още
Какво е Синдром на Турет. Лечение. (Засяга 3 на всеки 1000 деца!)
Синдром на Турет е неврологично заболяване, което се характеризира с тикове – неволеви, бързи, резки …