Прасковата облекчава стомашните киселини

Как да махнем ужасните киселини? Ето едно супер решение. Прасковата е един от предпочитаните плодове през лятото.

Тя има чудесен вкус и аромат, като едновременно с това носи на тялото редица полезни вещества.

Водното съдържание на плода – около 80-90% от него е вода – го прави и щадящ по отношение на фигурата, а разнообразието от витамини и минерали – незаменим другар на имунната система.

За да може тялото да усвои всички полезни свойства на прасковата, тя трябва да се консумира узряла и леко мека.

Когато повърхността на плода започне да загрубява и да се появяват бръчки, това означава, че той вече е започнал да губи част от полезните си свойства.

Нишестето, което се съдържа в прасковата, се усвоява изключително лесно от организма, като едновременно с това подпомага храносмилателния процес и облекчава проблемите, свързани с него.

Именно поради това, прасковата се препоръчва при проблемна работа на червата, както и за подобряване на работата на жлъчката.

Дайте мнение и Вие тук!

Плодът се използва и при нетежки случаи на запек и при наличието на киселини, тъй като стимулира производството на стомашни сокове, които подобряват функциите на цялата система.

За хората, които си падат по мазна храна, прасковите са изключително полезни, тъй като облекчават преработката и подобряват процесите.

Затова ако се колебаете на какво да се спрете за десерт, прасковата е идеален избор.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Кое е по-добро: Омепразид или Омепразол?

Омепразид или Омепразол? Мнения. Колко време се пие? Заместители

Кое е по-добро: Омепразид или Омепразол? Мнения. Заместители: Улкопрол, Пулсет, Гастроцид, Пробитор, Нексиум. Колко време …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *