5 здравословни проблема пред забременяването

 Ето кои според специалистите са най-често срещаните здравословни проблеми, които водят до трудно, а понякога и невъзможно забременяване:

1. Възпаление или запушване на тръбите – най-честата причина за възпаление и запушване на тръбите са болестите, предавани по полов път, и тяхното пренебрегване или липса на своевременно лечение. Хламидията е заболяването, което предизвиква в най-голям брой от случаите възпaление, водещо до безплодие.

2. Ендометриоза – заболяването ендометриоза се характеризира с имплантиране на маточната лигавица извън самата матка. При подобни ситуации затруднено е нормалното функциониране на матката, на тръбите и яйчниците. Най-трудната задача за терапевтите е разпознаването на самото заболяване.

3. Проблемна овулация –тук обединени са различни състояние, които възпрепятстват редовната овулация, а оттам и производството и отделянето на зряла яйцеклетка, която може да бъде оплодена.

4. Хиперпролактинемия – това е състояние, при което нивата на хормона пролактин PRL са повишени. Този хормон отговаря за производството на мляко от гърдите, а когато стойностите му са завишени, възпрепятства овулацията и не позволява при евентуално оплождане ембрионът да се имплантира в матката.

“Фигурин

5. Поликистозни яйчници – при тази вродена болест зреенето на яйцеклетката и нарастването на фоликулата са блокирани в определен момент от развитието, тоест наблюдава се спиране на растежа на фоликула, преди да настъпи узряването на яйцеклетката.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *