Крастата се разпространява в 21 век

Крастата не е заболяване на миналото, както се смяташе доскоро. Болестта поразява все по-голям брой пациенти всеки ден.

Важно е да се знае, че не бива да се практикува самолечение, а да се потърси съвет на дерматолог. Крастата все пак не е заболяване, което предизвиква непосредствен риск за живота, но нанася сериозни психологически проблеми. Сърбежът е непоносим, а чесането причинява рани и корички.

Поради това е необходимо ако откриете петна по кожата си, които са протрити, веднага се обърнете към специалист. Трябва да се има и предвид, че крастата е изключителна заразна болест. Заразяването с краста се случва не само чрез контакт с болен човек, но и чрез предаване на заразата от страна на паразит.

Ако паразитът попадне веднъж върху кожата на човек, то заразяването не може да се избегне. Контакт с паразита може да стане и чрез допир до заразени перила, дръжки на врати, пробване на чужди дрехи или спане в чуждо легло.

Демир бозан за безсъние

Именно поради спецификата на предаване на заразата, голяма част от пациентите са деца. Около 10 дни след заразяване се проявяват първите симптоми на болестта. След това започва кръстосване и разпространение на инфекцията.

Самците загиват, но останалите самки навлизат в кожата в дълбочина, снясят яйца и продължават с разпространението.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *