Крастата се разпространява в 21 век

Крастата не е заболяване на миналото, както се смяташе доскоро. Болестта поразява все по-голям брой пациенти всеки ден.

Важно е да се знае, че не бива да се практикува самолечение, а да се потърси съвет на дерматолог. Крастата все пак не е заболяване, което предизвиква непосредствен риск за живота, но нанася сериозни психологически проблеми. Сърбежът е непоносим, а чесането причинява рани и корички.

Поради това е необходимо ако откриете петна по кожата си, които са протрити, веднага се обърнете към специалист. Трябва да се има и предвид, че крастата е изключителна заразна болест. Заразяването с краста се случва не само чрез контакт с болен човек, но и чрез предаване на заразата от страна на паразит.

Ако паразитът попадне веднъж върху кожата на човек, то заразяването не може да се избегне. Контакт с паразита може да стане и чрез допир до заразени перила, дръжки на врати, пробване на чужди дрехи или спане в чуждо легло.

Именно поради спецификата на предаване на заразата, голяма част от пациентите са деца. Около 10 дни след заразяване се проявяват първите симптоми на болестта. След това започва кръстосване и разпространение на инфекцията.

Самците загиват, но останалите самки навлизат в кожата в дълбочина, снясят яйца и продължават с разпространението.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Крастата се разпространява в 21 век
4 (80%) 2 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *