Кога рискът от туберкулоза е най-голям? + Някои страшни причини

Туберкулозата атакува хората, които често проявяват агресия и неудовлетвореност в ежедневието си.

Жълтата гостенка, както е известна туберкулозата, е заболяване, което е известно на човечеството от дълги години.

За разлика от сега, когато не само че за нея лек има, но и се търсят основните причини за появата й, в миналото това е била смъртоносна болест, чиято поява е хвърляла в паника.

Охтичавите са били описвани като бледи, унили, слаби, незаинтересовани от случващото се с тях и около тях.

Емоциите са били дълбоко прикрити – факт, който застава в основата на изводите с днешна дата, разкриващи предразположеността към туберкулоза.

С изнамирането на противотуберкулозната ваксина страхът от заболяването е намалял, но все още в сила е питането наистина ли имаше нужда от нея, или лечението на туберкулозата можеше да се осъществи единствено с природни средства.

На този въпрос трудно би могло да се отговори, като се има предвид и фактът, че бактериите, които атакуват човешкия организъм, се видоизменят и усъвършенстват.

Дайте мнение и Вие тук!

Изчакват момента, в който тялото е атакувано от стреса, в който защитните му сили са намалени, и се разпростират навсякъде.

Именно поради това склонни към заразяване с туберкулоза, твърди публикация на Асошиейтед прес, са хората, които страдат от депресия, печал, тъга или агресия – стресът при тях е на върхови нива.

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

jena leji

Защо коварният менингит може да бъде фатален? Има ли начин да се предпазим от него?

Симптоми и обичайното лечение. Менингит и температура. Бактериален и вирусен. Ваксина. Възможни последствия. Шизофрения. При …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *