Биреното коремче не е от бирата, от гените или от черния дроб е

Шаш и паника предизвиква твърдението, че биреното коремче, което никой от нас не харесва, на практика не се получава от прекаляването с бира.

Именно до това заключение обаче са достигнали група шведски и немски учени, които в продължение на години са следели ефектите, които пивото оказва на фигурата ни, и това как организмът усвоява хранителните вещества, които измамната напитка дава на тялото ни.

В продължение на повече от осем години изследователите са наблюдавали навиците в консумацията на бира на близо 20 хиляди души – 7 876 мъже и 12 794 представителки на нежния пол.

След като отчетени били резултатите от целия период на проследяването станало ясно, че количествата погълната бира не оказват решаващо влияние по отношение на появата на бирено коремче.

Според учените водещата причина за натрупването на паласки и мазнини около талията, които неправилно се наричат бирено коремче, се дължи на генетичната предопределеност на човек.

От гените, а не от начина на живот и консумираната бира зависи появата на бирено коремче, като прекаляването с храната и липсата на движение спомагат за проявата на тези гени.

Става дума конкретно за биреното коремче, длъжни сме да подчертаем.

Дайте мнение и Вие тук!

Така че една чаша бира повече няма да е фатална поне по отношение на биреното коремче.

Но накрая имаме и една лоша новина. Така нареченото бирено коремче понякога се получава и от проблеми с черния дроб, предшестващи цирозата. Възможно е да пиете вино или водка и също да имате бирено коремче.

Неговата капковидна или сферична форма издава характерното подуване, което илюстрира уголемения черен дроб. Не бива да бързаме да се успокояваме, че за всичко са виновни гените. Спирането на алкохола винаги е добър шанс за по-добра фигура.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

abdominoplastika-02

Абдоминопластика. Плюсове и минуси. Операция, цена и възстановяване

Абдоминопластика е оперативно прибиране и оформяне на корем, премахване на излишната кожа или мазнини и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.