4 неочаквани предпоставки за високо кръвно

Ето кои са неочакваните предпоставки за високо кръвно. Понякога кръвното „скача” без за това да има реална причина.

Въпреки че близо 2/3 от случаите на хипертония се развиват като резултат от нервна превъзбуденост, съществуват и други предпоставки за това състояние.

Хормонален дисбаланс – ако калият в кръвта достигне прекалено ниски стойности, а кръвното налягане се повиши, без за това да е налице обективна причина, то по всяка вероятност става дума за липса на алдостерон – това е хормон, който се отделя от надбъбречната жлеза. Кризата, причинена от това състояние, се характеризира с бледност, учестено сърцебиене, изпотяане, треперене, още чревно разстройство и понижаване на телесното тегло.

Падане в детска възраст – редица заболявания на главния мозък и на гръбначния стълб, който човек преживява в ранна възрат, могат да доведат до повишено кръвно налягане в зрелия период от живота му.

Противозачатъчните – в много случаи, приемът на противозачатъчни може да доведе до хипертония. При 7 от 10 жени наличието на естроген в таблетките „антибебе” оказва повишаващ по отношение на кръвното налягане ефект. Затова е необходимо таблетките да бъдат сменени.

Ако кръвното ви се повишава безпричинно, направете изследване на урината.

При различни бъбречни заболявания, при простатит, кръвното също се повишава, преди още симптомите на здравословните проблеми да се проявят.

Дайте мнение и Вие тук!

Хипертонията за продължителен период може да е опасно и по отношение на съдови проблеми в отделителната система.

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2009/07/30/%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%BD%D0%BE/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

атеросклероза лечение симптоми

Атеросклероза: Какво е? Причини, симптоми и методи на лечение

Какво е атеросклероза ♠ Симптоми ♠ Сърце ♠ Горни и долни крайници ♠ Главен мозък ♠ Причини ♠ Фактори на риска ♠ Видове ♠ На …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *