Порното предизвиква сексуална анорексия

Сексуалната анорексия засяга най-вече млади хора в периода между 20 – 25-тата им годишнина.Какво представлява сексуалната анорексия и какво я предизвиква?

Според италианското издание „Италия нюз”, цитирано от БТА, днешните младежи, за които интеренет комуникацииите са неразделна част от ежедневието, са изложени на риска да развият сексуална анорексия, позната още като сексоресия.

Още ТУК: 15+ интересни истории и факти, свързани с болестта анорексия.

Става дума за това, че честото посещение на порнографски сайтове и прекарването на голям период от време всеки ден в наблюдение на сексуални сцени, може да доведе до влошаване на сексуалните функции и понижаване на либидото при представителите и на двата пола.

Според изследователите този феномен се наблюдава най-вече при хора на възраст между 20 и 25 години, тъй като от тях се очаква в най-голяма степен да бъдат сексуално активни, но те неутрализират тази си потребност чрез материали с порнографско съдържание.

Дайте мнение и Вие тук!

Рискове от това да развият сексуална анорексия съществува и при тийнейджъри, но при тях те са по-малки, тъй като подрастващите са по-любопитни –интересът да изпробват самите те видяното в порнофилмите надделява над негативното въздействие на филмите за възрастни.

При хора на възраст на 35 рискът от сексорексия е най-малък, тъй като се предполага, че те в голяма степен са преживели една немалка част от нещата, които са преплетени в порносюжетите.

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Анорексия килограми

Десет признака, по които да разпознаваме анорексия. №1: Килограми!

Първото, което трябва да ви наостри вниманието към възможна анорексия у ваш близък човек, са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *