Сок от боровинка лекува цистит

Решението, наречено сок от боровинка: При много дами лечението на цистит с медикаментозни средства невинаги води до желаните резултати.

Именно поради това много лечители препоръчват след като основната терапия приключи да се прибегне до повторно провеждане на изследвания на урината и кръвта, за да бъде проверено в каква степен острият възпалителен процес е неутрализиран.

Вижте нещо още по-добро: Червена боровинка!

Ако изследването покаже, че инфекцията в тялото все още не е напълно премахната, добре е да се пристъпи към терапия за нормализиране на състоянието, основаваща се на сок от боровинки.

Освен че премахва остатъчните симптоми на възпалението, боровинката стимулира имунната система и предпазва от повторната поява на заболяването.

С лечебни цели сокът от боровинка се приготвя, като около 400 гр плод се прецежда внимателно и сокът се отделя и поставя в хладилника.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Остналата част от плодовете се залива с около 400 мл вода, добавя се захар или мед на вкус, след което сместа се поставя да поври на огъня за около 40 минути. Плодовата смес се сваля от огъня и също се прецежда.

Добавя се към прибрания в хладилника изцеден сок.

Така получената плодова напитка се изпива в рамките на един ден, като за пълното преодоляване на възпалението е необходимо да се спазва същия режим за период от 4 седмици.

След като измине това време, за успокоение може да се повторят типичните за цистита изследвания.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *