Сок от боровинка лекува цистит

Решението, наречено сок от боровинка: При много дами лечението на цистит с медикаментозни средства невинаги води до желаните резултати.

Именно поради това много лечители препоръчват след като основната терапия приключи да се прибегне до повторно провеждане на изследвания на урината и кръвта, за да бъде проверено в каква степен острият възпалителен процес е неутрализиран.

Вижте нещо още по-добро: Червена боровинка!

Ако изследването покаже, че инфекцията в тялото все още не е напълно премахната, добре е да се пристъпи към терапия за нормализиране на състоянието, основаваща се на сок от боровинки.

Освен че премахва остатъчните симптоми на възпалението, боровинката стимулира имунната система и предпазва от повторната поява на заболяването.

С лечебни цели сокът от боровинка се приготвя, като около 400 гр плод се прецежда внимателно и сокът се отделя и поставя в хладилника.

Остналата част от плодовете се залива с около 400 мл вода, добавя се захар или мед на вкус, след което сместа се поставя да поври на огъня за около 40 минути. Плодовата смес се сваля от огъня и също се прецежда.

Дайте мнение и Вие тук!

Добавя се към прибрания в хладилника изцеден сок.

Така получената плодова напитка се изпива в рамките на един ден, като за пълното преодоляване на възпалението е необходимо да се спазва същия режим за период от 4 седмици.

След като измине това време, за успокоение може да се повторят типичните за цистита изследвания.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

655 402 Chervenata Borovinka Uvelichava Imuniteta Prez Zimata

Червена боровинка – всички истини за действието й

Действие. Антиоксидант. Диуретик. Ешерихия коли. Цистит. Отслабване. Алергии. Бъбреци. Високо кръвно. Гъбички. Гастрит, язва. Запек. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *