Лесно и ударно: 10 трика за бързо изгаряне на мазнините

Отслбаването не е мисия невъзможна, но не е и най-лесната цел, която човек може да си постави. В основата на този понякога дълъг и мъчителен процес стои балансираното хранене и редовната физическа активност, но съществуват обаче и няколко хитринки, които не могат да ви гарантират, че ще изваете неповторима фигура, но могат да са ви от помощ при изгарянето на излишните мазнини:

1. Закуската не бива да се пропуска – хапването в сутрешните часове стартира обмяната на веществата;

2. Мускулите трябва да са напрегнати – когато се разхождате, правите упражнения или спортувате, правете опит да напрягате колко е възможно повече мускулите си. Усърдното вдигане на гирички например изгаря повече калории, отколкото можете да си представите.

3. Кучето е идеален треньор. Разходките, тичането след него и грижите, които полагате за него, ще ви гарантират изразходването на поне 60 калории само за четвърт час.

4. Хапвайте често, но по малко. Важно е да се побирате в препоръчителната дневна доза от калории, но не да ги консумриате на два пъти. Когато хапвате по-малко, но често, си гарантирате, че тялото ви винаги ще разполага с необходимите му дози енергия.

5. Ограничете мазнините до минимум. Ако хапвате ястия, богати на наситени мазнини, тялото много по-трудно изразходва калории и по-трудно преработва консумираните въглехидрати.

6. Когато говорите по телефона, изправете се, раздвижете се, като по този начин ще изгорите няколко калории допълнително.

7. Докато сте на работа, намирайте си поводи за движение – ползвайте тоалетната на другия етаж, ксерокса в съседния офис и пр. Обядвайте навън, ако това е възможно.

Дайте мнение и Вие тук!

8. Танцувайте. Вместо да се наслаждавате на музиката в седнало положение, тананикайте и тамцувайте си, докато готвите например.

9. Засадете си различни цветя. Изберете такива, които имат нужда от различни грижи, за да се грижите по-често за тях.

“Фигурин

10. И накрая – забравете за гладуването. Когато гладувате, организмът се презапасява, забавяйки процеса на преработка на мазнините.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Как да отслабна в корема бързо?

Диета за бързо отслабване. Как да отслабна в корема и бедрата за 1 седмица?

Как да отслабна в корема бързо? Диета за отслабване на корема и бедрата. Какво да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *