Хемороиди – рецепта за домашно лечение

От хемороиди се оплакват голяма част от съвременните хора, като мнозина не откриват лек за състоянието си години наред.

Освен традиционните пътища за премахването на болезнените образувания, съществуват опити въру заболяването да се повлияе и чрез не чак толкова радикателни методи, какъвто е например оперативното премахване на образуванията.

Става дума за рецепти, които предвиждат лечение на хемороиди в домашни условия. При болезнени хемороиди може да се приложи следната терапия, която лесно се изпълнява и у дома. Доказано е, че тази смес драстично облекчава предизвиканите от хемороидите неразположения и възпрепятства тяхното разрастване.

Предложената рецепта предвижда приготвянето на смес, съставните части на която са студено пресован зехтин и воден ланолин в равни части и 20 капки от тинктура, извлечена от арника, хамамелис, див кестен, каледула. В стъклен или пластмасов буркан се добавят всички съствки, след което се разбърква добре.

Важно е ланолинът да се размекне и да се смеси с останалтие компоненти. В зависимост от това колко гъст искате да е приготвеният крем, можете да увеличите количеството на ланолина с 1/10, като за сметка на това сложите с толкова по-малко зехтин.

Дайте мнение и Вие тук!

След хомогенизацията на съставките мехлемът е готов за употреба, като с цел запазването му за по-дълъг период от време, той се съхранява в хладилник. Приложението му е външно.

Благодарение на употребата му напливът на кръв във вените се намалява, което го прави ефективен и за лечението на варикозни вени.

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Крем Витасин за белези. Мнения, видове

Витасин – видове и мнения. Оставете и вие своя отзив!

Какви видове Витасин има и как помагат? Как действа и как се прилага при косопад, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!