Трудно забременяване – на какво да обърнем внимание

Проблемна овулация, поликистозни яйчници, ендометриоза или някаква инфекция са сред най-често срещаните причини за трудно забременяване.

Когато зачеването стане основна цел за двойката, невъзможността то да се реализира се превръща в особено болезнен проблем.

Кои са обаче онези здравословни положения, на които трябва да обърнем внимание, за да реализираме тази си мечта, ако в рамките на 12 месеца опитите за забременяване се окажат неуспешни. Причините за безплодие при жените и за трудно забременяване са различни. В голямата си част именно здравословното състояние при жената се оказва решаващо за успешното зачеване и износване на плода, тъй като нейната роля в процеса на възпроизводство е по-голяма.

Проблемна овулация се наблюдава при около 1/3 от жените, страдащи от безплодие.

В голяма част от случаите става дума за изменения в хормоналната активност, което е предпоставка за нормална овулация и последващо оплождане или имплантиране на яйцеклетката.

Демир бозан за безсъние

Поликистозните яйчници е проблем, който се появява като резултат от хормонален дисбаланс.

Налице са високи стойности на мъжките хормони у жената, което от своя страна възпрепятства узряването на яйцеклетки в яйчниците. Основните симптоми на заболяването се проявяват най-вече в нередовна менструация, повишаване на телесното тегло, появата на акне и осезаемо уголемяване на яйчниците.

Ендометриозата също е заболяване, на което може да се дължи невъзможността за зачеване.

Заболяването се характериза с разпространение на клетки от матката из системите и органите на тялото – яйчниците, коремната кухина, червата и пикочния мехур, понякога дори в отделителната система.

От това до каква степен се е разпространило заболяването зависи и симптоматиката – болка в областта на таза, нередовна менструация, обилно кървене по време на цикъл, неразположение и болки по време на полов акт.

Ако в тялото на жената е протекла инфекция, която не е била лекувана, това също може да е причина за безплодие или в по-добрия случай за трудно забременяване.

Непременно вижте и ТОВА:

Овулация. Симптоми, билки за стимулиране, лекарства

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *