Рейки или как да успокоим гнева си

Рейки: Как можем да повлияем положително на душевното си спокойствие? На първо място, като дадем гласност на това, което ни тревожи, като изразим гнева си.

Често дори несъзнателно в моментите, в които гневът ни завладява, ние изливаме яростта си на най-близките си хора.

Правилото, че гневът трябва да се изразява по емоционален, но не агресивен начин често се забравя. Гневът също така не бива да се насочва и срещу човека, който е причина за неговата поява, а да се търси възможно най-безобидният начин за преодоляването му.

Гневът може успешно да бъде преодолян с Рейки.

Трябва обаче да бъде поставен в разумни граници, да съумем да овладеем и контролираме гнева. Това не е лесна задача, защото мисловният процес е изключително бърз и понякога е трудно гневните пристъпи да бъдат овладени.

За да се научим да контролираме гнева си чрез Рейки, трябва да можем да изпишем състоянието си на лист хартия.

„Нека Рейки премине към отношенията с моя началник, който ми дава извънредна работа в края на деня”, примерно, след което важно е да задържим листа хартия в ръцете си, за да може Рейки да протече през него.

Дайте мнение и Вие тук!

Как все пак можем да преодолеем гнева? Трябва да се научим на толерантност, на разбиране и търпение, трябва да се научим да прощаваме.

Важно е да можем да освободим тялото и душата си, да знаем как да релаксираме.

Не бива обаче и да отстъпваме от позициите си, а да си създадем такъв живот, в който гневът няма място.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *