Хемороидите се лекуват с чесън

Едно от заболяванията, които притесняват в най-голяма степен човека на XXI век, са хемороидите. Близо 1/10 от населението на планетата страда от хемороиди.

До появата на хемороиди се стига, след като е налице разширение на вените, разположени в долната част на дебелото черво и ануса.

Като успешен метод за лечението на това неприятно заболяване народната медицина препоръчва изгарянето на хемородите с чесън.

Методите за това са няколко.

Най-широко разпространена е практиката, при която се прилага лечение чрез сок от чесън. За целта две скилидки стар чесън се счукват и сокът, който се отдели от тях, се прецежда през марля. Към така получения сок се прибавя една кафена лъжичка сол, след което се оставя в хладилника да престои.

Малко по-късно със сместа се намазват хемороидите и се „запечатват” със свинска мас възпалените участъци. Тази процедура обаче не се препоръчва, ако хемороидите са кървящи. В подобни случаи се прибягва до непосредствената употреба на чесънчета. Всяка вечер преди лягане в ректума се поставя една обелена скилидка чесън.

Дайте мнение и Вие тук!

Важно условие е тя да не бъде наранена, за да не дразни по някакъв начин лигавицата. Процедурата се повтаря всяка вечер в продължение минимум на месец, като по този начин се гарантира пълното премахване на хемороидите. Неприятното обаче е, че тази терапия не дава обещание, че разширенията на вените няма отново да се появят след време.

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

тибетска рецепта с чесън, ползи и приложения

Лечение с чесън. Тибетска рецепта, извлек и други рецепти и ползи

Най-добрите начини за лечение с чесън. Тибетска рецепта + мнения. Как се прави спиртен извлек …

Едно мнение

  1. Ангелина Пенева

    Прочетох рецептата със зехтин 400 мл, 600 г пчелен восък и едно сварено яйце.
    Вижда ми се мног 600 г. восък. Да не станало някаква печатна грешка за грамажана восъка?
    мисля да си я направя, ама ако може да ми отговорите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!