Парфюми parfumes-parfyumi-01
В тази статия ще разкриваме тънкостите при избора на парфюм по своя вкус.

Тайни и трикове, които всяка жена трябва да знае, когато избира парфюм

В тази статия ще разкриваме тънкостите при избора на парфюм по своя вкус. С някои може би вече всички сте запознати, а някои ще ви изненадат приятно) Да тръгваме!

Избор на парфюм според темперамента и външния вид

Ще се изненадате, но в резултат на десетки изследвания и анкети, професионални парфюмеристи са проследили някаква връзка между цвета на косата и женските аромати. Така:

  • в повечето случаи блондинките предпочитат деликатни аромати, състоящи се от деликатни нотки: свежи плодове и цветя, освежаващ морски бриз и зеленина. Не е изненадващо, че този тип жени се смятат за невинни, наивни и понякога леко несериозни;
  • собствениците на червения тип коса се характеризират с активност, енергия, дързост. Ето защо ароматите на парфюмите трябва да бъдат избрани подходящо: сладки и чувствени, но в същото време ободряващи и богати;
  • що се отнася до брюнетките, те са склонни да избират най-тежките, най-остри, най-плътните миризми. Тъмните и черни цветове на косата са максималната концентрация на цвят, благоприятна за същите аромати. Трябва обаче да внимавате и да не прекалявате със стипчивостта.

За всяка възраст – свой аромат

Да, да, и този фактор трябва да се вземе предвид при избора на парфюми, защото един аромат може да „хвърли“ допълнителни десет години, а друг може да подчертае грацията, лекотата и младостта. Условно възрастта може да бъде разделена на следните групи:

  • Млада – до 25 години. Това е време на романтика и нежност, нови открития, когато започва първата връзка с противоположния пол. Също така е време на открития и смели експерименти: можете да използвате както унисекс парфюми, така и сладки/пикантни аромати.
  • От 25 до 35 години – времето на по-изтънчените и изискани аромати, защото това е времето, когато всяко момиче е по-уверено в себе си и своите способности, изкачвайки се по социалната и кариерна стълбица.
  • От 35 до 45 години. През този период жената достига апогея на изтънчеността на вкуса. Тя познава перфектно себе си, вкуса и желанията си. Тя използва парфюма не като начин за самоутвърждаване, а като допълнение към собствения си добре обмислен стил. За жени на тази възраст са идеални чувствителните, естествени аромати с мека структура.
  • От 45 години нататък – идва времето за безценна класика, луксозни аромати. Когато избират парфюми, те не следват общи тенденции и съвременна мода, а своите чувства, своя вътрешен свят.

Водени от тези нюанси и трикове, вече ще ви бъде много по-удобно да се ориентирате в избора на новия си парфюм.

Вижте и ТОВА: Дубайски реплики на парфюми Paco Rabanne и парфюми от Турция. Маркови и оригинални парфюми, как да ги различим от ментетата?

Дайте мнение и Вие тук!

Да премахнем стреса с дълбоко дишане и ароматерапия

Забързаното ежедневие, в което живеем, често ни се „отблагодарява” с редица здравословни проблеми, предизвикани от стреса. Много са предложенията, с които уж можем да преборим този негатив на новото време, но често и за тях трябва особено внимание, подготовка и време. Едно просто упражнение обаче ни обещава, че се разделим със стреса безпроблемно и то е дълбокото дишане. Дълбокото дишане е техника, която е лесна за усвояване и изпълнение. Хубавото е, че тя може да се изпълнява почти навсякъде, обещавайки да донесе отмора, почивка и да ни спаси от стреса.

Както много други техники, които се насочват към постигането на релакс, така и дълбокото дишане може да се съчетае с ароматерапия, с музика или с друга подходяща процедура. За да практикуваме тази техника, са необходими само няколко минутки време и удобно място. Как се изпълнява на практика упражнението дълбоко дишане:За целта трябва да седнем, да изправим добре гърба си и да поставим едната ръка на гърдите, а другата на корема. Вдишваме през носа, повдигайки леко ръката на корема. Ръката на гърдите трябва да остане неподвижна.

Издишваме през устата, освобождавайки възможно най-голямо количество въздух. Ръката на корема отново се движи, другата остава статична. Продължаваме да вдишваме през носа и да издишваме през устата, колкото можем по-дълбоко. Целта е да отпуснем диафрагмата и да постигнем отмора.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

псориазис, симптоми и лечение с кремове и билки

Лечение на псориазис вулгарис, на главата и др.

Симптоми на псориазис вулгарис и другите видове. Лечение по обичайния начин. Особености на появата му на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *