Маски за нежни ръце

С наближаването на зимния сезон ръцете първи индикират промяната. Става дума за това, че те най-голяма степен са изложени на влиянието на температурние колебания. Често кожата на ръцете изсъхва, защото е загубила естествената си мазна обвивка, или пък се появяват малки бръчици – признаци на преждевременното застаряване. Затова тук ви предлагаме няколко рецепти, с помощта на които ще възвърнете здравината, еластичността и мекотата на кожата на ръцете си, придавайки им предишната красота. Медна маска за ръце – за приготвянето на тази маска са необходими около 1 супена лъжица мед, жълтъкът от едно яйце, няколко капки амоняк и глицерин. Всички съставки се събират и се загравят. След това затоплената смес се поставя върху ръцете под формата на компрес. Препоръчително е преди това ръцете да са добре измити, а след налагането на компреса да поставите хавлиени ръкавици, които да ускорят действието му.Маска за ръце от моркови – тази рецепта е по-лесна. Взема се един морков и се рендосва, след което към него се добавя 1 супена лъжица сметана и 1 чаена лъжичка зехтин.Съставките се объркват добре и се нанасят върху ръцете. След като престои така около 10 -15 минути, сместа се отмива. Картофена маска за ръце – за да се приготви тази маска, се настъргват 2 пресни картофа с обелките. Към тях се добавя 50 мл прясно мляко и 1 чаена лъжичка зехтин. Преди да нанесете маската върху ръцете си можете да ги потопите за няколко минути в топла вода, за да засилите ефекта. След като наложите маската, можете да поставите хавлиени ръкавици върху ръцете си и така да прекарате цялата нощ за по-добри резултати.И така, избрахте ли си подходящата за вас маска?

Дайте мнение и Вие тук!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Интересното е, че колкото и да се разрастват криптовалутите - Биткойн остава коронованият крал на децентрализираните валути.

Потенциалното въздействие на биткойн върху традиционните платежни системи и услугите за парични преводи

Криптовалутите са темата на деня и са тук, за да останат. Казина, като SpinCity и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *