Психотерапевт София

Как да намеря добър психотерапевт в София?

Усещането ви за комфорт няма да ви подведе – първата стъпка е да си осигурите спокойствие при терапията

В търсене на добър психотерапевт София вече сте изправени пред няколко съществени въпроса: как ще разберете, че може да му се доверите, по какво ще го разпознаете, ще постигнете ли желания ефект.

Със сигурност всеки се е намирал в този начален етап на колебания и притеснения, но първата решаваща крачка е сложена – вие вече знаете, че вървите по правилния път.
Несъмнено трябва да си осигурите комфорт, тъй като ви предстои да споделите много от съкровените си тайни, страхове, проблеми и комплекси със специалиста по ментално здраве. Не бива да имате съмнения, които няма да ви позволят да комуникирате свободно и да се чувствате спокойни.

  • Започнете да търсите препоръки от приятели, които може би вече имат опит в тази сфера.
  • Проучете имената, потърсете отзиви за тях в интернет пространството.
  • Не прибързвайте със заключенията, а прочетете достатъчно, за да се уверите, че има потенциал в бъдещия ви избор на психотерапевт.

Добър психотерапевтСледващата отправна точка е да разберете какво е образованието и конкретната квалификация на психотерапевта. Всеки специалист има няколко основни области, в които се е обучавал и е натрупал практически опит. Съобразете го с актуалния си казус, за да сте удовлетворени от резултатите.

Ако имате някакви резерви към съответния пол на консултанта, не се насилвайте да действате, независимо от останалите фактори. Ще повторим, че е изключително важно да се получи атмосфера, в която вие трябва да се отпуснете максимално, сякаш сте в компанията на приятел.

По всяка вероятност една тестова среща с избрания психотерапевт не би била излишна, за да потвърдите или отхвърлите създадената си нагласа.
Той ще стои до вас авторитетно, но ще ви изслушва наистина като близък, а понякога ще ви напътства, или ще наблюдава смирено реакциите ви към ситуацията. Възможно е вашите мисли да са хаотични и да ги представяте разбъркано, но диалогът не е обречен и ще бъде умело направляван, ако срещу вас стои истински професионалист.Добър психотерапевт София

Ще забележите, че сте напълно приети, такива каквито сте. Всеки опит за оценка е продиктуван от субективно отношение и той не е част от терапевтичните методи.

Дайте мнение и Вие тук!

Широкият мироглед и позитивното отношение към вас ще ви убедят, че се намирате на точното място в точното време – с точния специалист, благодарение на който ще съумеете да изградите връзка на доверие и ефективна терапия.

Адекватната и деликатно проведена психотерапия може да ви е от полза за собствените възприятия, както и относно света около вас, а също и да погледнете на събитията от живота, които ви тежат, по един нов, съществено различен начин.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

психолог или психотерапевт

Избор на психолог. Цена онлайн. Най-търсените за 2023 г.: Ани Владимирова, Антония Бойчева, Орлин Баев

Как да изберем психолог или психотерапевт? Онлайн психолози, цена. В София, Пловдив, Бургас, Варна и …

Едно мнение

  1. Магдалена Ангелова

    Добре би било и да провери в регистъра на психотерапевтире в Българската Асоциация на Психотерапевтите, там всички членуващи трябва да отговарят на изискванията за терапевт от ЕАП –

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *