Как да изберем добър йонизатор за алкална вода на добра цена? Измамата "Канген вода". Кой японски йонизатор за вода върши работа?

Йонизатор за алкална вода | Мнения, цена

Как да изберем добър йонизатор за алкална вода на добра цена? Измамата “Канген вода”. Кой японски йонизатор за вода върши работа? Ползи и мнения

Нека започнем с това, за което ни питат често: Откъде да вземем йонизатор за алкална вода онлайн на най-добра цена. После ще продължим с ползите и представянето на видовете уреди за структуриране на водата, какво ни харесва в отделните модели и кои от тях препоръчваме.

Йонизатори за алкална вода на най-добра цена
Йонизатор за алкална водаАлкална вода без електричество
Йонизатор за алкална водаАлкална вода без електричество
Виж ценаВиж цена

Йонизираната вода, наричана още алкална и „жива“, притежава необикновено високо pH. Тя регулира алкално-киселинната среда в организма. Живата вода не окислява (има отрицателен окислително-редукционен потенциал), поради което противодейства на негативните окислителни процеси като стареене и болести.

Йонизираната вода се произвежда домашно – с уреди, които превръщат обикновената вода от водопровода в йонизирана. Водата минава през процес електролиза, който изменя нейната структура.

Ползи от йонизирана вода
Възстановява киселинно-алк. балансОтстранява ракови клетки
Източник на антиоксидантиПодобрява работата на органите
Извежда токсиниРегулира обменните процеси по правилен начин
Придава енергияСпособства за усвояване на хранителни в-ва
По-ефективно овлажнява организмаИма антимикробни свойства
Поддържа бъбреците и пик. системаЧисти черния дроб
Стабилизира глюкозатаНамалява холестерола и триглицеридите
Стабилизира кр. наляганеПротивостои на сърдечните болести
Не позволява образуването на тромбиПази от съдови изменения

Мнения за модели йонизатор на вода

Живата вода се дискутира активно от 2015 г. Йонизаторите са скъпи уреди, поради което се подлагат на жесток анализ и критика. Полемиката е по принцип, а не върху конкретни марки и модели уреди. Причината е, че повечето участници не притежават йонизатор и съответно конкретни впечатления.

В БГ-мама най-общото насочване е, че китайските йонизатори са в пъти по-евтини от лидерите на пазара, но не постигат нужните стойности на pH и ORP (което подлежи на обективна проверка – измерване).

Йонизатор за алкална вода 01
Схематично устройство на йонизатор – той произвежда едновременно алкална и кисело вода

Няколко години по-късно отново в БГ-мама се коментира появата на хора, които правят самоделни йонизатори. Явно цената все още е параметър, който не може да се „глътне“ от масовия потребител. Интересът подчертано се насочва към каните за алкална вода, които са на достъпно ценово ниво.

ВАЖНО: Вижте още мнения за модели йонизатор на вода и непременно оставете и своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари!

Какво са йонизаторите за алкална вода?

Водата се подлага на електролиза. В нея се потопяват противоположно заредени електроди, около които се отделят положителните от отрицателните йони. По този начин се получава алкална вода, която има изменен (повишен) показател за алкалност и отрицателно ORP.

Уредите за йонизиране се казват йонизатори. Те съвместяват пречистваща функция – предварително отделят замърсявания, соли, тежки метали и др. ненужни елементи.

Ползи от йонизатор за алкална вода

Подробните ползи сме посочили в таблицата. Те произтичат от основният ефект – прием на алкална вода, която системно алкализира течностите в тялото. А почти 80% от човешкото тяло представлява вода.

“Фигурин

Защо е ценна алкалната среда? Болестите „виреят“ в киселинна среда. Това е предпочитаната среда на раковите клетки и всички видове патогени. В кисела среда се развиват патологичните процеси. И обратно – алкалната среда оказва възстановяващо въздействие.

рН на човешката кръв се колебае в пределите на 7,35 – 7,45. Даже незначителни нарушения на тези граници могат да дадат неприятни последствия. рН под 6,8 и над 7,8 са несъвместими с живота. Под влияние на йонизираната вода рН се държи към горната граница.

Как да изберем йонизатор за вода

Йонизаторите преструктурират водата до физико-химически свойства, които не се срещат в природата. Те отделят алкална вода с показател pH равен на 8 и кисела с pH 6. Това са живата и мъртвата вода.

Йонизатор за алкална вода 03
Каните и бутилките се водят “йонизатори”, но имат друг принцип на алкализиране, не чрез електролиза
  • Инсталация и особеност. На пазара има три класа йонизатори – сребърни с отделянето на сребърни йони (най-проста технология), турмалинова чаша (с частичен ефект) и електрически (структуризатори, електролизатори). Последният вид също предоставя разнообразие от модели с различна конструкция, параметри и степен на предварително изчистване;
  • Ефективност на йонизатора – това е следствие от използвания материал и броя на пластините. Най-добрият материал са пластините от титан. Те не се окисляват, което подобрява йонизирането. Пластините трябва да са много. Към момента максимумът е 13 броя, добре е да са над 9 пластини. Уредите с под пет пластини са малко ефективни;
  • Капацитет и литри – процесът на приготвяне на водата има различна продължителност. Някои от уредите дават мигновен ефект, те работят с проточна вода. Други изискват време за обработка, те работят с резервоар за събиране на йонизираната вода. Този параметър естествено дава отражение в цената на уреда;
  • Функции и възможности – има модели, които само йонизират водата (зареждат я с положителни йони). Други уреди провеждат електролиза – отделят водата на жива и мъртва. Уредите се различават и по качеството на предварителната филтрация;
  • Цена и качество. Стойността на йонизаторите зависи от конструкцията им. Най-евтините започват от 314 лв (Elis кана 1.5 л), минава се през мини йонизаторите 550 – 700 лв (като тези на Aquator) до йонизаторите с титаниеви плочи (от 1752 лв нагоре). Уредите могат да достигнат 10 000 лв според своето качество и брой титаниеви плочи;
  • Размер и външен вид – има модели с голям габарит и портативни варианти. Създадени са с различни цели. За домашна употреба подхождат големите йонизатори, а портативните са предназначени за пътуване.

Кои са най-добрите йонизатори за вода?

Water Ionizer Yonizator Voda E Mag 300

Сигурният признак за качество е цената. Най-скъпите системи за йонизиране за високотехнологични, многофункционални, изработени от най-качествените материали и с отлични показатели на крайния продукт. Но петцифрените суми не са в бюджета на средностатистическия българи. Въпросът е как да изберем достатъчно добър йонизатор на прилична цена.

Йонизатор с 11 плочи и 4 филтъра 1753 лв

Този йонизатор се монтира на водопровода, който доставя питейна вода. Той е самопочистваща се система и водороден генератор, снабден със системи против прегряване и филтриране. Той работи с 11 титанови плочи, достатъчни като брой за качествена електролиза.

Произвежда 6 вида вода, разделена на 6 нива по pH. Тази с  pH 9 – 10. 5 е за дезинфекция, pH 8,5 – 9,5 е за миене и готвене, pH 7,5 – 9 е за ежедневно пиене. Има вода с pH 7 за бебета и вода с висока киселинност за козметика, санитария и стерилизация.

Устройството има 4 филтъра, които пречистват водата от ръжда, метали, соли и други примеси. Техният капацитет е 8 – 12 хил. литра, според степента на замърсеност на водопроводната вода.

Процесите се наблюдават върху цветен LCD дисплей и  се управляват през сензорен контролен панел.

Йонизатор LifeIonizers MXL7 със 7 плочи, 3886 лв

Йонизаторът ползва патентована технология Matrix Grid™ с плочи от титан и платина. Системата за стерилизиране е Ultaviolet X™, за филтриране – Life Molecular Hydrogen Generator XL™. Произвежда вода с pH от 2,5 до 11,5. Монтира се преди батерията и има капацитет на филтриране от 1.6 л.

ATHENA Н2 с добавка за водородна вода, 4690 лв

AlkaViva Athena H2 е нов модел с редица нови технологии, включително инфузия на молекулярен хидроген (инжектиране на водород). Афишира се като уред на най-високо качество за средна цена.

Дайте мнение и Вие тук!
Йонизатор за алкална вода 02
Йонизаторите се включват към водопроводната мрежа и преработват цялата вода на домакинството

Филтрирането е 13-степенно. Електродите са 7 на брой, самопочистващи се. Има оптимизатор на мощността и регулиране на параметрите на водата в реално време.

Aquarion е устройство от висок клас, което филтрира водата и я разделя на алкална и кисела. Обогатява я с кислород. Премахва метали и токсични в-ва. Предназначен е за постоянна употреба с цел алкализиране на организма.

Йонизатор Prime Water

Един от най-мощните йонизатори за домашно изплозване. Има рекордно количество електроди – 13 на брой. Пластините работят на 30% по-ефективно от обикновените, благодарение на което генерират йонизирана вода с много висока скорост от 5 – 6 литра в минута. Двойно платиново покритие гарантира безопасност.

Тези йонизатори имат 8 режима на работа – четири за алкална вода с разно ниво на ph, три за кисела вода и едно за филтриране без йонизация.

Домашните системи Prime Water се включват към водопровода, възможно е под мивката в банята или кухнята и се управляват сензорно. Окомплектоват се с ултравиолетова лампа за обеззаразяване на водата. Работят в диапазон на ph от 3 до 11 според избрания режим. Допълнително обогатяват с водород от 350 до 1585 ppb според режима. Уредът се произвежда в Южна Корея с гаранция на производителя 18 месеца. Цената се договаря при контакт с вносителя.

Йонизатор за вода в Технополис?

В Технополис има 5 вида системи за пречистване на вода, но те не действат като йонизатори. Представляват филтриращи системи за премахване на замърсителите.

Японски йонизатор за вода

Water Ionizer Yaponski Yonizator Voda Hygia 300

Йонизаторите за канген вода са японски, но има модели и от други японски разработчици. Най-известни в световен мащаб са Enagic, FUDZI, Fujiiryoki Medical и др.

У нас най-известна остава алкалната вода, получена от машината Kangen или т. нар. канген – вода. Тази вода се алкализира след минаване през платинена мрежа, която действа като електрод. Нивото на алкализиране може да се контролира.

Специален сайт на български ни информира за качествата на японската канген вода (Kangen Wаter на mykangen.bg). Магазинът на  ул. „Поп Грую“ 26 в столицата продава Leveluk, Anespa  и Kangen Ukon, последният на най-ниска цена от всички марки от 680 евро.

Измамата “Канген вода”

Думата измама се адресира не към марката Канген, нито към конкретни модели, а към идеята за йонизирана и алкална вода по принцип. Тъй като уредите Канген стават първи популярни у нас, те „събират“ негативите от принципното оспорване на алкализираната вода.

Според множество мнения и публикации, нуждата от алкална вода не е научно доказана. Йонизаторите са създадени на основата на непреходния мит за вечна младост и здраве, но са пари на вятъра. Високата цена на уредите подклажда допълнително негативното отношение към тях. Според сайта bestwater.bg антиоксидантната, алкалната и йонизираната и водородната вода са единствено маркетингов ход.

Кана за алкална йонизирана вода без електричество

Water Ionizer Yonizator Voda Hygia 300

Каните са евтина алтернатива на йонизаторите. Тяхната цена е 100 – 300 лв. Разбира се, ефектът е съвсем различен. Те работят с филтри, които почистват водата и минерално я обработват за повишаване на нейната алкалност. Филтрите отделят механични замърсители, хлор, тежки метали и добавят алкализиращи компоненти като калций, калий и магнезий. Каните създават pH на ниво около 7 – 8.

Повечето кани изглеждат еднакво, разликата е в качеството и възможностите на филтрите. Материалът за филтриране е керамика, активен въглен, йонообменни смоли, турмалинови топчета и др.. Добрите модели имат индикатор, който показва края на филтъра.

„Малките“ алкализатори са под две форми – кани и бутилки. Ето три примерни модела.

  • Кана BIOGENIS с обогатяване на водород, 345 лв – обогатява в одата с молекулярен водород и отрицателни водородни йони. Филтърът е дълготраен, сменяем. Има магнитна функция циклон. Работи на ток с ниска консумация на енергия и висока ефективност. АВтоматично се самопочиства;
  • Бутилка генератор за водородна вода, 179 лв – преносима система за йонизиране на вода, стъклен съд за многократно пълнене с капацитет от 500 мл. Концентрацията на водород е 1300 – 1600 ppb. Включва се към захранване чрез USB;
  • Бутилка Corpofix HW02 с йонна мембрана и капацитет 420 мл. Провежда електролиза за 3 минути и за 5 минути. Снабдена е с титаниеви електроди с платинено покритие. Осигурява концентрация на водорода от 800 до 1600 ppb. Снабдена е с SPE/PEM мембрана за елиминиране на озон. Захранва се чрез USB.

Погледнете и ТОВА: Постоянни киселини, парене в стомаха и червата. Какво вещаят тези симптоми? Как да се излекуваме от тях, преди да се е случило нещо страшно?

Видео за йонизаторите на TYENT Южна Корея.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Твърденията за ползите от консумацията на т.нар. Канген вода са изключително много и разнообразни. Ще ви представим различни мнения за ползите и вредите от нея.

Канген вода. Мнения, ползи и вреди

Твърденията за ползите от консумацията на т.нар. Канген вода са изключително много и разнообразни. Ще …

Едно мнение

  1. Мартина Василева

    Купихме си йонизатор Тиент, неприлично скъпи са, да! Но това е покупка завинаги, както се слага дограма, парно и те са скъпи, но без тях не може.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *