Рецепти за лечение на ларингит – изпитани и ефикасни!

Ако диагнозата е ларингит, в домашна обстановка могат да се предприемат следните мерки за неговото лечение.

Гаргара.

1. Без съмнение най-бързо действащата гаргара е тази с лайка.

Можете да сложите и няколко пакетчета от чай „Лайка“ в една чаена чаша и да ги залеете с гореща вряла вода. Като изстине, давайте смело гърголене!

Още по-добре е ако чаят не е пакетиран във филтър, а е лайка, взета от доверена билкова аптека. Така ще знаете какво ползвате и ефектът ще е по-добър. Колкото по-истинска е лайката, толкова по-добре. Няма нищо по-добро от лайката.

2. Прави се чай с една щипка градински чай и 1 супена лъжица коняк и 1 с. л. мед. С тази топла, но не и гореща смес, се прави гаргара 3 пъти на ден.

Витамин С

Вземете от аптеката 500-милиграмови ампули витамин С за пиене и изсмуквайте по една на всеки няколко часа. След лайката витамин С е средството, което помага за най-бързото излекуване на всевъзможни болежки.

Стига да не нарушават условията за противопоказанията, но при ларингит няма проблем да пиете мощно витамин С. Една кутия от 10 ампулки може да я изпиете за няколко дни. Не бързайте да я пийнете цялата, за да не получите хипервитаминоза, че и това е проблем!

Чай за пиене

Пийте 3 пъти на ден топъл чай от лечебна медуница, подсладен с малко мед. (Но и лайката върши работа).

Инхалация

Излейте вряла вода в съд и добавете няколко капки евкалиптово или ментово масло. Поставете хавлиена кърпа или одеяло върху главата и се наведете над парата. Вдишвайте интензивно с уста и нос. Правете го многократно през деня.

Дайте мнение и Вие тук!

Компреси

Смачкайте добре сварени картофи, поставете получената каша върху гореща кърпа и завийте около врата. Поставете отгоре друга кърпа и фиксирайте с вълнен шал. Дръжте компреса, докато ви е топло.

Компрес можете да си направите, като намажете врата със свинска мас и го увиете с вълнен шал.През време на лечението храната трябва да бъде лека, вегетарианска. При запек използвайте клизма или слабително. Болният не бива да пуши и да стои далеч от задимена обстановка, да говори по-малко и да избягва напрягането на гласните струни, за да бъде чут, защото състоянието му още повече ще се влоши.

Рецептата на Ванга

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

За инхалация: 500 мл вода се нагрява до кипване. Сипва се 1 супена лъжица лайката, 1 супена лъжица мед и 1 чаена лъжичка сода. Болният покрива главата си с кърпа и се навежда над съда с врящата смес така, че да не се изгори. Вдишва парите около 15 минути. За малки деца времето е не повече от 5 минути.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Защо се изписва Пулмикорт?

Пулмикорт за инхалации или Вентолин? Защо се изписва? Инхалатор за деца. Цена, дозировка

Защо се изписва Пулмикорт? Как да изберем инхалатор за деца. Инхалации при ларингит. Пулмикорт турбухалер …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.