Световъртежът е първи симптом при много болести

Едва ли има човек, на когото чувството на световъртеж да е непознато.

То може да включва най-различни усещания – лека неустойчивост, прилошаване, въртене на собственото тяло или на околните предмети, сякаш току-що слизаме от въртележка.

Тези оплаквания се появяват и/ или се засилват при завъртане и смяна в положението на тялото, както и при рязко раздвижване на главата.

Виенето на свят може да бъде на пристъпи – да се появи и бързо да отмине, както и да продължава месеци и дори години.

ВНИМАНИЕ: Подробният и изчерпателен материал за световъртеж и вестибуларен апарат се намира тук:

То се провокира и в определени позиции – при лягане по гръб, при навеждане и изправяне.

Световъртежът понякога е придружен от допълнителни симптоми, като неясно или двойно виждане, главоболие, сърцебиене, невъзможност за концентриране, гадене и повръщане, изпотяване, свръхчувствителност към светлини и шум.

Демир бозан за безсъние

Това състояние, което мнозина подценяват, може да сигнализира за различни заболявания или да алармира за тяхното „приближаване“. Най-често със световъртеж се съпровождат ендокринни (хормонални) заболявания.

Интересно е да се поясни, че органът за равновесие е силно свързан с този на слуха. Те не само се намират на едно и също място, но са и от една група. Така че увреждането на едното обикновено води и до проблем с другото.

По тази причина ако получавате световъртеж при навеждане или изправяне, можете също така да се притесните за слуха си, освен да имате нормалните подозрения за наближаваща невроза или нещо от този род. Консултацията с лекар става все по-наложителна, когато имаме съмнения за вертиго или на моменти губим равновесие.

Също можете да погледнете и ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ: Всичко за проблема „Виене на свят“ в сайта БГ Билка, където са разкрити както механизмът на появата на този симптом, така и начините му за лечение с народна медицина и лекарства!

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *