Начало > Високо кръвно > Какво провокира появата на исхемичната болест на сърцето?

Какво провокира появата на исхемичната болест на сърцето?

Сърдечносъдовите заболявания и особено широко разпространената исхемична болест на сърцето най-често протичат без сериозни симптоми.

Откриват се чак когато в работата на сърцето възникнат някакви изменения.

За появата на исхемичната болест на сърцето има няколко причини и едната от тях е затлъстяването.

Заедно с това са и високото кръвно налягане, нарушената липидна или мастна обмяна. Пушенето и прекаляването с алкохола също са една от причините за това заболяване.

Ако към това добавим и стабилното наднормено тегло, продължителното седене зад компютъра, никаква двигателна активност и преумората, ще получим картината на рисковите фактори, които стоят пред дебелия мъж.

Затова при такива обстоятелства е най-добре да говорим за профилактиката.

В повечето случаи препоръчваме висока двигателна активност, но такава, която да носи радост на пациента.

Той трябва да работи в колектив, където климатът е спокоен, доброжелателен, за да се избягнат всички възможни стресови ситуации.

Едни от основните профилактични средства против затлъстяването и против исхемичната болест на сърцето си остават физическите тренировки.

ОСВЕН ТОВА ТРЯБВА ДА РЕШИТЕ ПРОБЛЕМИТЕ СИ ЧРЕЗ:

  • отказване от алкохола и тютюнопушенето;
  • от преяждането и нарушаването на съня по една или друга причина;
  • от физическо натоварване, като си осигурите нормални почивки.

Има случаи в практиката, когато мъж с около 30 кг наднормено тегло се отказва от тютюнопушенето, заема се сериозно с физически упражнения и се разделя с исхемичната болест на сърцето.

Така че, ако човек реши, може с воля да постигне много добър резултат. Всъщност, профилактиката дава възможност на хората с наднормено тегло да намалят риска от инфаркт или инсулт с около 30 процента.

Дайте мнение и Вие тук!

Човек трябва сам да си избиpa методите за профилактика, като в нея включи и забраната за преяждане.

“Фигурин

Инфарктът, както показва практиката, може да се получи след обилно хранене и приемане на големи количества алкохол.

Затова, ако лекарят ви постави диагнозата исхемична болест на сърцето и тя се явява на фона на доста голямо наднормено тегло, трябва веднага да промените начина си на живот.

Да вземете отпуска и да cи отпочинете максимално, да разтоварите нервната си система и психиката си. Спрете веднага да пиете и да пушите.

Започнете да се храните с ум и разум -преминете изцяло на млечно растителна диета. Това е най-добрата профилактика за исхемичната болест на сърцето, за стенокардията и въобще за цялата сърдечна дейност.

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!


АБОНИРАЙ СЕ!