Как да изберем добър офталмолог очен лекар
очен лекар в София, Пловдив, Варна, Бургас и др. Мнения и списък за детски офталмолог.

Мнения: Най-добра очна клиника в България и добър очен лекар

Дайте мнения: Коя е най-добрата очна клиника в България? Класация за най-добър очен лекар: В София, Александровска болница, клиника “Пентаграм”, във Варна: “Света Петка”, Клиника “Хубанов” Бургас и отзиви за добър офталмолог.

Офталмолог — това е специалист, който следи за здравето на очите, обучава пациента да се грижи за зрението си, открива и лекува патологични изменения, подбира лещи, коригира аномалии в рефракцията.

Същността на работата е такава, че „невъоръженият“ офталмолог не е в състояние да окаже адекватна помощ на болния. В тази специалност се използват високи технологии и апарати за изследвания и лекуване. В кабинет, оборудван само с таблица за проверка на остротата на зрението, няма как обслужването да е качествено.

Различаване на офталмолог и оптометрист
Какво лекува офталмологътКакво прави оптометристът
миопия и хиперметропияпървична диагностика на острота на зрението
възпалителни (конюнктивит) и гнойни (ечемик) процеси, отичане на различни тъканилекува нарушена рефракция
неразпознаване на цветовеопределя техническите характеристики на нужните прибори за корекция
помътняване – катарактакоригира зрението
повишено очно налягане – глаукомаизмерва вътрешното налягане
временна и трайна загуба на зрениеопределя ъгъл на отклонение на окото
отлепване на ретината и др.изработва очила и лещи по поръчка от офталмолог

Как да изберем добър очен лекар

Опитният и квалифициран офталмолог знае, че очните заболявания могат да бъдат свързани не само с нарушения на зрителния апарат. Понякога се развиват поради срив в нервната с-ма, при травми, ендокринни патологии. Такъв специалист задава много въпроси и събира подробна информация. Понякога подобен интерес изглежда неоправдан или като празно любопитство, но специално при очните заболявания той показва висок професионализъм.

Избираме качествен лекар по още три критерия:

  1. Осъществява пълна диагностика на зрението с високочувствителни апарати. Сред задължителните проверки са рефракция, острота на зрението, състояние на очното дъно и роговицата;
  2. Обяснява всяко предписание. Много пациенти са недоволни, че специалистът се дразни от въпроси и не отговаря подробно. Остава впечатление, че той иска по-бързо да се освободи за следващия пациент. Офталмологът е задължен да обясни подробно резултатите от диагностиката, защото разшифроването само от обща култура е непосилно за болните;
  3. Не манипулира със страховете на пациента, за да предприемат скъпи процедури и оперативна намеса. Добрият лекар се води по нуждите на пациента и ефективността на лечението.

При избора на лекар и клиника четете отзиви, обръщайте внимание на опита на лекаря, в какво е специализирал и дали това се отнася към вашето заболяване.

Най-добрата очна клиника в България, добър офталмолог
Офталмологът не може да си свърши работата без високотехтологична апаратура

Избиране на детски офталмолог

Дадените дотук критерии с двойна сила важат за най-малките пациенти.

За тях е крайно необходимо провеждането на пълноценна и подробна диагностика. Ако такава се откаже, значи специалистът е недобросъвестен. Повечето очни болести при бебета и дечица се откриват само при дълбоко офталмологично изследване.

Лекарят не трябва веднага да изписва очила на детето, без да оцени зрението, а когато ги изпише, е нужно да го проследи, да се убеди, че му е удобно и комфортно с новите очила.

Ненужно е офталмологът да изписва добавки и витамини за очи без доказана ефективност, макар родителите да са отворени към подобно лечение. Квалифицираният специалист изписва само антибактериални, антисептични и противовирусни препарати.

добър очен лекар в александровска болница
В лечението широко се ползва лазер

Мнения, описания, контакти и класация

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Списъкът-класация по-долу е съставен на база на търсенията на специалистите в Гугъл, което е сигурен знак за тяхната популярност в момента. Също така използваме и препоръките на читатели, които ни пишат в нашия форум с коментари ТУК! Материалът се актуализира постоянно, така че ако искате да включите някого или да промените данните му за контакт, в случай че вече не са актуални, пишете ни в коментарите!

В София

Добър очен лекар в Александровска болница

В Клиниката за очни болести се обучават млади лекари от едноименната катедра в МУ – първата в България, с над 100-годишна история. Днес се състои от две отделения – I-во по глаукома, травми и хирургия на роговица и II-ро по витреоретина.

Има отделение за деца, което е със славата на най-доброто в страната. Работи се в няколко направления – офталмофизиология, контактни лещи, реанимация, лазерна и крио терапия и др. В Александровка се лекуват с лазер съдови и дегенеративни изменения на ретината.

Ръководител на I-во отд. е д-р Станислава Костова, на II-о – д-р Яни Костов. В болницата работят 15 офталмолози и 14 специализанти.

  • Д-р Галина Димитрова, очен лекар (Галя Димитрова). Тя ръководи детското отделение в тази УМБАЛ. Извършва прегледи в ДКЦ на Александровска. Цената на първичната консултация е 70 лв, на вторичната – наполовина. Тел. за записвания 029230627. Д-р Галя Димитрова преглежда два следобеда в седмицата в МЦ д-р Гунев в Красно село. Часове се записват на тел. 029523600;
  • Д-р Невяна Велева, детски очен лекар. Тя е ординатор в детското отделение и обучава студенти като главен асистент. Преглежда в детския очен кабинет в ДКЦ на Александровска, където цената на първичния преглед е 70 лв, а на вторичен – 35 лв. За записване 029230576;
  • Д-р Огнян Младенов, детски очен кабинет. Извършва амбулаторни и домашни прегледи, записвания на тел. 029230576. Името му се среща с похвали в пациентските форуми;
  • Доц. д-р Александър Оскар, очен лекар е ръководител на екипа от офталмолози в Александровска болница и едновременно ръководител на университетската катедра. Той е невроофталмолог – допълнително е квалифициран по написал е монография за невро-офтамологичните симптоми при деца. Преглежда в детския кабинет в ДКЦ Александровска, цена за първичен пр. е 80 лв, за контролния – 40 лв. За връзка с него е тел. 02 9230661.

Вижте още мнения за това кой е добър очен лекар и кой – не, и оставете и своята препоръка или оплакване ТУК в нашия форум по темата!

В Токуда
Мнения за добър очен лекар в София, Варна, Бургас
В големите градове са разкрити специализирани болници и клиники по очни проблеми

Отделението по офталмология в УМБАЛ Токуда изпълнява пълният обем от диагностични и лечебни дейности по отношение на очните патологии. Оперират се травми, катаракта, ретинопатии, глаукома и др., предоставя се детска хирургия. Там функционира център за ретинопатии на недоносени.

В амбулаторията функционират три кабинета, оборудвани с модерни диагностични апарати, лазер за корекции на зрението (късо- и далекогледство, астигматизъм) и манипулационна. Приемат се пациенти с направления, с частна осигуровка и срещу заплащане.

Медицинският център се оборудва и с лазер за рефрактивна хирургия за отрегулиране на изменения към дълго- и късогледство, както и астигматизъм.

Екипът се ръководи от д-р Алек Попов и наброява 14 специалисти. Детски офталмолози са д-р Славена Стойкова, д-р Лиляна Димитрова, д-р Гергана Светославова.

Още в текста: Как да изберем добър очен лекар в София, Пловдив, Варна, Бургас и др. Мнения и списък за детски офталмолог. В Александровска болница и Токуда. Детски очен лекар

Д-р Илияна Илиева – детски офталмолог, Болница “Софиямед”

Тя е специалист по детска офталмология, но работи и с възрастни пациенти. Освен в Токуда, преглежда в болница „Софиямед“, ДКЦ, блок 1 на бул. ГМ Димитров №16. За записвания 0895555444.

Полимед, очен лекар. Доц. д-р Анка Вангелова Попова

Доц. д-р Анка Вангелова Попова. Все още името й се свързва с болница Токуда, но тя вече не е част от екипа. Сега преглежда в МЦ Полимед (0700 20 566). Д-р Попова е специализирала и се е профилирала в три направления – лазерна хирургия, травми и операции на предния сегмент на окото. Има десетки публикации и монографии в съответните направления. От 13 години прилага естетична корекция на лице с филъри.

Проф. Иван Танев. Очна клиника “Зрение”

Името на д-р Танев се е свързвало с утвърдени болници в София, но сега той ръководи екипа на специализираната клиника в кв. Иван Вазов. Наричан е „баща“ на лазерните и изобразителни технологии в българската офталмология, първопроходец в оперирането на катаракта.

Професор и научен работник, дългогодишен ръководител в Александровска. В клиника „Здраве“ проф. Танев и екипът му упражняват хирургия, вкл. безкръвна и без шевове, реконструкция, изпълняват уникални операции. За връзка са тел. 070013062 и О879012984.

Д-р Мария Христова, офталмолог

Тя е специализирала по глаукома. Преглежда в МЦ АмериМед на столичния бул. Ал. Малинов №80 А, за записвания тел. 0877262061 и 0883776670. За нея в приложението СуперДок има отлични отзиви. Не работи с НЗОК, но осъществява безкасови прегледи на пациенти с частни осигуровки.

Д-р Илиян Шандурков в Очна клиника “Вижън”

Той е медицински директор на специализираната очна болница с лазерен център – две заведения за очни заболявания, предоставящи извънболнична и болнична грижа. Те изпъкват с високотехнологичната си апаратура и привличането на специалисти от страната. Работи с НЗОК. Д-р Шандурков е специализиран във витреоретинална и такава на катаракта хирургия, както и в кератопластика. Тел. за часове 0887314479.

Д-р Росица Лолова, УМБАЛ “Св. Анна”

Клиниката по очни болести към УМБАЛ се слави със съвременна техника и с водещи офталмолози. Ръководител е доц. Борислав Дъбов (029759023), старши лекар е д-р Евдокия Борисова (029759089). Д-р Лолова е в екипа от четирима офталмолози. За връзка с нея 029759089.

Акад. д-р Петя Василева, очна болница “Акад. Пашев”
очна клиника Света Петка Варна мнения, детски очен лекар в Пловдив
Офталмологията далеч надхвърля изписването на средства за коригиране на зрението

Тя е специализирала в Германия, Джон Хопкинс в САЩ и Индия, а сега ръководи болницата на името на Пашев. Осъществява трансплантация на роговица. Един от 28-е офталмолози в света, изучаващи увеити. Клиниката е в кв. Суха река, за записване 07002026.

Д-р Анна Петкова в СОБАЛ “Академик Пашев”

Тя е член на екипа от офталмолози в болница „Пешев“ под ръководството на началника на отделението д-р Йорданка Кирилова. Д-р Петкова има множество специализации във Франция и Индия, чуждестранните й научни участия продължават. От 6 години работи в СОБАЛ „Пашев“.

Д-р Пламен Цветков, офталмолог и офталмохирург

Работи в София и Враца. В столицата преглежда в МЦ Пентаграм (понеделник до сряда) и в кабинет кв. Полигона по заявка. Във Враца е в четв. и петък, в местната болница. Прави посещения и в други градове по уговорка. Тел. за връзка 0888940822 и 0897610768.

В Трета градска

В Националната кардиологична болница се лекуват множество патологии, не само сърдечни, но там не разполагат с отделение и специалист офталмолози. Такъв няма и в ДКЦ III на ул. „Искър“ 22. Така че ако ви препоръчат Трета, не си правете труда да търсите, към момента това не е актуално.

Дайте мнение и Вие тук!
Д-р Даниела Петрова, офталмолог (В Красно село)

Преглежда в собствен кабинет, разположен в медицинския център на ул. Хубча №16 в Красно село. За записвания 029555667. Прилага широк обем от диагностични технологии, промива слъзни пътища, обучава за носене на лещи и др.

Д-р Мария Праматарова, “Пирогов”

Тя е началник на отд. по очни заболявания от обособяването му преди 4 г. Преди това е работила в Св. Анна, Св. Пандалеймон, болница Малинов и др. От 11 г. работи в кабинет в Пирогов за спешна помощ при травми на окото и за спешна хирургия, както и при тежки лицеви травмирания. Специалист по детска спешност. Осъществява и планови терапии. За информация 029154411.

Доц. д-р Евдокия Илиева, клиника “Светлина”

Д-р Илиева управлява клиниката. Изявен специалист е по съдови и туморни заболявания на окото, увеити и възпаления. За записвания е тел. 0888835963. Клиниката е в сградата на ДКЦ7 на бул. Мария Луиза.

Видео: Очен център Вижън, сред най-големите в страната.

В Пловдив

С отлично име под тепетата се ползва специализирана болница Луксор. Тя се разполага в самостоятелна сграда на бул. България. Болницата работи от 18 г., като набляга на хирургията и научната дейност. Там се практикува лазерно коригиране на зрението с най-модерна апаратура.

В Луксор функционират 16 кабинета за първични прегледи и диагностика, има 4 операционни и 25 болнични стаи. Екипът се състои от 16 офталмолози, имената на повечето от които са познати в града и постоянно се препоръчват – докторите Димитър, Тодор и Георги Таскови, д-р Искра Шишкова, д-р Ваня Томова, д-р Милена Гъдева, д-р Иванина Райчева, д-р Иванка Богданова, д-р Весела Миткова, д-р Аспарух Кючуков, д-р Нина Стоянова, д-р Елена Димитрова и др.

Във форумите най-много се хвали д-р Маргарита Дженева, която е с изключително дълъг стаж в работа с бременни с очни патологии и с деца. Предоставя лазерно лечение. Практикува на два адреса – ул. Кресна 3 и ул. Л. Каравелов в ДКЦ 6. За контакт тел. 032647566.

Други препоръчвани специалисти са:

  • д-р Матушка Лесинска (ул. Бунтовнишка №30 А,0876244211), определят я като изключително внимателна;
  • д-р Албена Теодосиева със собствен кабинет на бул. Руски №115, вх.В, ет.1, 0888519120. Преглежда и в Центръл Хоспитал. Впечатлява с наличието на модерна апаратура за опериране на катаракта Centurion®;
  • Д-р Пламен Димитров, който преглежда в МЦ Хипократ на бул. България, за контакт 0889219230;
  • Д-р Васил Кацаров се хвали от пациентите като вежлив и внимателен лекар. Преглежда в МЦ Тримонциум на бул. Цар Борис Обединител №126, тел за час 032632077
Д-р Гергана Попова. МЦ “ВизАрт”

Тя има повече от 30-год. опит в лечение с лазер, върху възпалителни патологии, катаракта и глаукома, отлепване на ретина. В СуперДок я хвалят за отличната организация на прегледите, въпреки множеството пациенти, за висок професионализъм и добро отношение. Преглежда в МЦ Виз Арт, на бул. Копривщица 36 А, тел. 0877398368

Д-р Васил Маринов, Офталмолог (Очен лекар), Пловдив

Като специалист има подчертан интерес към патологии при деца и недоносени. Преглежда в МЦ Фи Хелт на бул. България 4 (Ори билдинг), за часове 0882310666 или през приложението СуперДок.

Видео: образователен материал, заснет от болница Луксор.

Във Варна

В морския град съществува Специализирана болница СБОБАЛ, намираща се на ул. Дойран 15. Там е разкрит телефон за спешни обаждания. Първичният преглед е от 20 до 70 лв според ценза на офталмолога, вторичният е 20 – 30 лв. Според ценоразписа, лазерната корекция се побира в диапазона от 50 до 300 лв за едно око, според обема на работа.

В клиниката работят 19 офталмолози и множество специализанти. С най-висока квалификация са проф. Христина Групчева, проф. Зорница Златарова, доц. Яна Манолова и д-р Янислав Косев. За часове 052 63 49 01.

  • В Клиника Нова работят офталмолозите Д-р Драгомир Драганов (специалист по глаукома) и Д-р Велина Комарева (контактолог). Адресът е ул. Вяра 7, за контакт 070017340;
  • В Медикъл Лайф работят д-р Драгомир Драганов и д-р Наталия Анакиевска. Адресът е ул. В. Петлешков 3, тел. 0877700434.
  • Функционират две очни клиники – Света Петка и Св. Николай Чудотворец. Очната клиника Св. Петка има поделения в Пловдив, В. Търново, Благоевград и Добрич.

Видео от св. Николай Чудотворец.

Д-р Димитър Митев, Аджибадем Сити Клиник Варна

Името му се свързва със значителен опит в сферата на изменено зрение, патологии на ретина, дегенеративни процеси, кривогледство и лениво око при деца. За лична връзка с него 09888770345.

В Бургас

Очна болница Бургас Иванови и МЦ Младост се намират в к-с Славейков (тел. 0895 05 05 06). Работят от 14 години за налагане на модерни принципи на лечение и високо качество извън столицата. Разполагат с болничен сектор, лаборатории и съвременна апаратура. Амбицията е да бъде единствен за югоизточната част на страната център за лазерно коригиране, в който се ползва ексимерен лазер от последно поколение. Преглеждат и оперират 16 офталмолози, сред които д-р Бойка Христова, доц. Борислав Дъбов, д-р Т. Иванова, д-р Добринка Добрева и др.

Очна клиника д-р Хубанов съществува от 5 г. Функционира в морските градове Варна и Бургас, има поделение и в Добрич. Тя е специализирана в диагностицирането и отстраняването на всякакви патологии на очите. Има три операционни и стаи за следоперативно проследяване. Намира се в сградата на друго специализирано в очните заболявания заведение „Св. Николай Чудотворец”. За връзка в Бургас – 0889929112;

Още специалисти:

  • Д-р Христина Савова Балимезова – Очни болести – Бургас. Преглежда на ул. Рилска 39, тел.  0888684897;
  • Д-р Бойка Христова, Офталмолог (Очен лекар), Бургас е участник в спец екипа на Очна болница „Иванови“.

Видео: Очна клиника Света Петка с поделения в 5 различни градове в страната.

В Русе
  • УМБАЛ Канев има отделение за очни заболявания с 9 легла. В него се екстрахира катаракта, имплантират се лещи, провеждат се операции при травми и по спешност, крио и лазерни терапии, пластична хирургия и др. Извършва се функционална диагностика. Има и консултативен кабинет. УМБАЛ Канев е на ул. Независимост №2, тел. за часове 082887351;
  • УМБАЛ Медика от 9 години има отделение по очни заболявания за профилактика и лечение. Основно се занимават с катаракта, глаукома, болести и дефекти на ретината, пластично възстановяване и др. Използват се съвременни техники и апаратура. Болниката е на ул. Рига, тел. 082830230;
  • д-р Милена Атанасова Парашкевова работи в УМЛАЛ Медика, тел. 082502457;
  • д-р Веселина Иванова Събева – Очни болести, практикува в УМБАЛ Русе и ДКЦ 1 на ул. Независимост № 2, тел. 082 814225;
  • Д-р Албена Ангелова – Офталмолог Русе преглежда в ДКЦ 1 на ул. Независимост, ежедневно. За връзка с нея тел. 0887707017.
В Стара Загора
  • Очен център Верея вече има опита от над 5000 пациенти. В Стара Загора се ползва с добро име поради високата квалификация на лекарите и високотехнологичната апаратура. Медицинските центрове Верея са места, където се въвеждат последните новости в офталмологичната наука. Адресът е на ул. Митрополит Кусев №9 А, за връзка 042601460;
  • Очна клиника Трошев е на ул. Митрополит Кусев, за връзка 042630053;
  • Д-р Мария Драгоева – Очен лекар преглежда в кв. В. Левски, на бул. Руски №56. За контакт 0898864903.
Другаде
  • В Добрич. Център „Вива Феникс“ работи д-р Юлия Ангелова. Приемът е на ул. Екзарх Йосиф I №1, 058580111;
  • В Сливен. д р Ваня Алексиева офталмолог преглежда в каб. 32 на ул. Хр. Ботев №2 А, тел. 0898549584;
  • В Дупница. Д-р Васил Василев преглежда в МЦ Хипократ на ул. Свобода № 1, тел. 0701 52433;
  • В Шумен д-р Д-р Марин Маринов ръководи очното отделение на МБАЛ Шумен. Оперира преден сегмент на окото, катаракта, външно перде и др. Специализирал в Германия. Извън болницата предоставя грижа за възрастни хора и слепи. Преглежда в очен кабинет Д-р Нейкова на Цар Освободител №198, тел. 0899496044;
  • В Хасково д-р Гергана Згурева консултира и оперира в свой кабинет на ул. В. Търново №1, контакт 0896893054;
  • В Благоевград д-р Надежда Георгиева с опит над 17 години, преглежда възрастни и деца, разполага с модерна апаратура. Преглежда в МЦ EyeMax на ул. Ст. Иванов №1 А, тел. 0879209021.

Необходимо е да различаваме невроофталмолог от офталмолог. За това – по-долу.

Още информация за добрите офталмолози и източници на английски: Как да намеря добър очен лекар и как да го избера? * Какво се разбира под добър офталмолог и как се става такъв? * Кои са най-добрите очни лекари в света?

Добър невроофталмолог

Невроофталмологът е окулист с допълнителна специализация по диагностика и лечение на зрителния нервен тракт. Лекува зрителните нерви и всички проводящи пътища на нервната с-ма, осигуряващи връзка на зрението с мозъка.

  • Д-р Оскар от Александровска болница, специализирал е двукратно в нюйоркската болница St. Luke’s при утвърден световен специалист. Има монография върху невроофталмология и участва в международни проекти и конгреси в това направление;
  • Д-р Венцислава Недева, завежда кабинет в УМБЛ Св. Наум в столицата. Преглежда на ул. Любен Русев №1, тел. 0888914524;
  • Проф. Силвия Чернинкова, профилирана като невроофталмолог, с две клинични специалности. Преглежда на ул. Виктор Григорович № 8, тел. 029515655.

Видео д-р Дончо Донев, офталмолог.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Max

Макситрол или Гентазон? Капки нос и за очи. Мнения

Гентазон, капки за нос. Мнения. Макситрол или Гентазон са по-добри при хрема? Антибиотични капки за …

10 Мнения

  1. Филип Федосов

    За Стара Загора силно препоръчвам д-р Митка Василева, много добър човек и специалист, благодарен съм й, че ми спаси окото.

  2. Irina Prencheva

    Център Пашев и Вижън са вече първи номер в тази сфера, изпревариха старите държавни болници. Привлякоха супер специалисти и сега там е съвсем ОК за лечение и операция, особено ако има нужда.

  3. Ася Колева

    Не е спомената Зора, а тя е супер, аз съм благодарна за лечението ми там. Има очна болница и мед. център на Цариградско шосе и работят супер специалисти.

  4. Милена Средкова,недостойна да се нарече доктор !!! Две операции за птоза,и на двете си ,,остави ръцете,,
    След нейните некадърни интервенции съм обезобразена и рухнала психически.Най – лошото е че слез неа никой лекар не иска да рискува да пооправи положението…А справедливост няма,боря се вече година за възмездие ,но уви!

  5. Атанаска Генчева

    Искам ад обърна внимание на евентуални пациенти на д-р Нели Джокова от клиника ОКСИКОМ- Бургас. Посетих я наскоро. С един 2-3 минутен повърхностен преглед тя отсече: Имате перде на двете очи! Трябва да се оперирате”.И продължи:Тук идва еди-кой си професор да прави операции!”. Всичко това бе казано с едно безизразно изражение и с равен, нетърпящ възражение тон. Шокирана от новата информация едва успях да кажа само: “Ама чакайте! Аз още нито съм решила да се оперирам, нито къде!” – в смисъл, че кой професор оперира тук, не е нужно да ми се казва незабавно. Попитах не може ли да ми се дадат очила с по.висок диоптър, а не непременно да ми се прави операция и то на двете очи. Отговорът беше: Вашето перде е узряло, и каквито и очила да изписваме / няма полза/…Нали видяхте, че не виждате надалеч!”. Излязох от кабинета й озадачена. Как така не виждам надалеч? Аз имам проблем с близкото виждане, а не с далечното…Поисках да отида при друг офталмолог за второ мнение. Направих го при друг специалист, известно и високо ценено име в Бургас. С обстоен преглед на проби за двете очи поотделно за близко и далечно разстояние, с разширяване на зениците ми, тази лекарка започна да ми предписва нови очила. Казах й: Не бъркам ли, като искам нови очила, вместо да си оперирам очите?. Тя се обърна изненадана към мен и каза: Ама кой говори за операция? Вие нямате никакво перде, дори наченки на такова нямате! Имате много съхранено зрение за възрастта си!”. Тогава й показах диагнозата на д-р Джокова, при което жената премълча, но видях, че моментално оцени “професионализма” на колежката си…Писах на някаква комисия, която се занимава с лекарската етика, изпратих копия на двете диагнози и настоявах да се потърси сметка на Н.Джокова за откровения търгашески подход. И какво мислите?Комисията ми отвърна, че всеки лекар имал право да дава каквато той прецени диагноза, а пациентът имал право на второ мнение и моят конкретен сигнал за не нарушена, а направо срината лекарска етика от Джокова те приемали само “за сведение”…Бедна ми Българийо, аман от “лекарите” ти!

    • Илиян Славчев

      Нито един Очен лекар в България не притежава познанията да знае какво представлява чавешкото око, за да разбере какви са проблемите които се проявяват там!

      Освен Болестите нищо друго! Всичко останало е на нивото на пейката на махленската клюкарка!

      Но това е Министерство на Здравеопазването!
      Едни калъфирани идиоти които сякаш не знаят за какво са там! И не са в състояние да направят едно задание какво трябва да включва обучението по медицинска специалност Очни болести! И осигури необходимата апаратура за това!

  6. Илиян Славчев

    За съжаление всички тези не са наясно каво представлява чавешкото око! Поради което не са в състояние да диагностицират неговите проблеми! Освен, че не знаят с коя апаратура става това!

    Но какво можеш да очакваш от един лекар който не мисли?

    И си мисли, че диаметъра на зеницата е 4.0 мм.
    Тотална импотенция! И лаишко отношение!

    И как да чакаш ти от един такъв да ти помогне? След като този си няма реална представа от това какво фактически представлява един зрителен орган и какво се крие зад неговата Анатомия!

    Но за това е необходим интелект! Който явно не може да се прояви сред тази армия от повече от 1000 тук! Без да държим сметка за всички онези по цял Свят!

    Но Глупоста ходи по хората! Независимо къде са те! Тук в България! Или в НЮ ЙОРК, Канада или другаде!

    Но природа! Какво да я правиш! Бог дал! Бог взел!

  7. петрана Атанасова

    Коя е най-добрата очна клиника ? Всеки има мнение при едни положително , при други негативно . За това е много важно когато човек има проблем , да не се доверява на един лекар , а консултации с няколко клиники . Аз лично така направих !Ако се бях доверила на едната , досега да съм може би ослепяла с едното око .
    Бог нарече да отида във Вижън и да се срещна с д-р Милчев !Велик лекар и хирург . Минах без операция , само с инжекция в окото – три поредни месеца . И сега чакама контролния преглед за да изкажа моята човешка брагодарност ! Бъди благословен ,скъпи д-р Милчев ! Помогнаха ми и схемата с добавки . Това е моето хоби от 24 години .
    Моя личен уебсайт :https://www.dxn2u.eu/pws/818036414
    Бих Ви протежирала пред него .

    • Илиян Славчев

      Зависи по какъв проблем!

    • Илиян Славчев

      Добавките е най-добе да бъдат в естествения вид! Не таблетки! Това са определени видове храни и растения пкоито съдържат всичко необходимо за един зрителен оргн. За да нестигаш до липси . Някои от които причиняват Катаракта!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *