Грижи за пениса. Хигиена, обезкосмяване

Хигиена и обезкосмяване на пениса. Какво трябва да знаем за основните грижи за този атрибут.

Пенисът е гордостта на всеки мъж. Той може да е най-добър приятел, тъй като способства за удоволствието, но и най-лошият враг, когато откаже да сътрудничи в най-кулминационни моменти.

Какво ще рече да се грижим за пениса си? Носенето на презерватив не е достатъчно. Ето някои полезни съвети:

ОБЕЗКОСМЯВАНЕ

За много мъже обезкосмяването на пениса е задължителна грижа, докато други са доста резервирани и не намират за необходимо да махат интимната си растителност. А то подобрява хигиената, спомага за сетивността по време на секс, оптически уголемява пениса, улеснява преглеждането на кожата в тази област.

Много е важно да подменяме често самобръсначката, с която премахваме космите, за да се предпазим от възпаления. Ако ходим на кола маска, след това е хубаво да се мажем с успокояващи кремове.

МИЕНЕ

Пенисът е изключително чувствителен орган, с много нежно кожно покритие. Затова е важно при миенето му да не прекаляваме с търкането и третирането със силни сапуни. Дори чистата вода е достатъчна за поддържането на изрядна хигиена. Разбира се и по-лек сапун или гел няма да навреди.

Необрязаните мъже трябва да изтеглят кожичката назад и така да мият пениса си за максимално добро измиване. Самата главичка се мие само с топла вода.

Дайте мнение и Вие тук!

Не само рядкото миене, но и по-честото не е полезно за пениса. При по-често миене, ограничете сапуназадължително. Ако се появи раздразнение, сърбеж или обрив, няколко дни плакнете с леко подсолена топла вода и това ще успокои инфекцията.

Новите дрехи и дори новия прах за пране могат да бъдат причина за раздразнение върху мъжката ни гордост. Ако раздразнението продължава, консултирайте се с лекар.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Едно мнение

  1. Иван Данчев Георгиев

    Здравейте,
    Бих искал да прочета мнения i ewentualni syweti za ugolemqwane na пениса.
    Интернет е пълен с всякакви реклами на медикаменти за тази цел.Можем ли да вярваме на всичко това?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *