Проверете хормоните при рязко напълняване!

Рязко напълняване: За мнозина може би е парадокс, но е очевидно – жените по-лесно задържат мазнини, независимо дали се хранят по-малко от мъжете.

Причината за това е в хормоните и поточно в естрогена, смятат австралийски учени от Университета на Ню Саут Уелс.

Именно той е отговорен жените да усвояват по-малка част от поетите мазнини, като останалите се наслагват по тялото.

Средно женският организъм има 6 до 11% повече мазнини от този на мъжа.

Изследванията на австралийските специалисти, цитирани от Ройтерс, показват, че естрогенът намалява възможността жената да изгаря енергия след хранене, в резултат на което става и натрупването на мазнини.

„През пубертета и в ранните етапи на бременност – време на засилено отделяне на естроген, съответно се увеличава и натрупването на мазнини – обяснява принципа проф. Антьни О’Съливън.- Това е естествен и нормален процес, свързан с подготовката за развитието на ембриона и кърменето”.

Дайте мнение и Вие тук!

Според австралийските учени натрупването на мастна тъкан при жените е „безспорно предимство от гледна точка на еволюцията” и независимо че те изгарят повече енергия (т.е. и мазнини) при движение, не отслабват така интензивно.

Почти във всички такива случаи на рязко напълняване става въпрос за сериозен проблем с хормоните. И по-специално, както казахме, с естрогена. Подробности какво се прави ще намерите в тази статия ТУК!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Начини за предизвикване на овулация.

Предизвикване на овулация. Стимулиране с билки. Какво се пие? Сигурни признаци и хапчета

Начини за предизвикване на овулация. Стимулиране на овулация с билки. Хапчета, какво се пие при …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *