Афтите се лекуват с хомеопатия

Афтите представляват малки неприятни повърхностни язвички по лигавицата на устната кухина с овална или кръгла форма. Лекуват се с хомеопатия.

Дъното им има жълтеникав цвят и обикновено са обградени от яркочервена възпалена тъкан. Спонтанната болка, засилваща се по време на допир, пречи на храненето и създава дискомфорт. За няколко дни, до 1 -2 седмици, афтите оздравяват и без лечение, но в много случаи се наблюдава тенденция към честа повторяемост на заболяването.

И досега се спори коя е причината за появата на афти.

Наблюдава се фамилна обремененост. Често те възникват по време на инфекциозни заболявания, дължащи се на вируси, бактерии или гъбички. Но афти се появят и в периоди на абсолютно здраве, следователно има и други причини за тяхното възникване. Това доброкачествено, но неприятно заболяване може да бъде лекувано успешно с правилно подбиране на хомеопатични медикаменти.

Ето и някои от най-често използваните хомеопатични средства за лекуване на афти:

„Боракс“

в разреждане 5 СН или 9 СН е препоръчителен в случаите, когато лигавицата на устната кухина е покрита с болезнени афти, кървящи при хранене и особено болезнени при контакт с кисели или солени храни. При кърмачета силната болка пречи на сукането. В тези случаи е препоръчително 3-4 пъти дневно да се приемат по 5 гранули от медикамента.

“Фигурин
„Калиум бихромикум“

се използва за лечение на афти с ясно очертани ръбове, при които е налице склонност към дълбоко разязвяване и образуване на жълтеникави мембрани по дъното на афтата. Препоръчва се няколко пъти дневно да се приемат по 5 гранули от медикамента, в разреждане 9 СН.

„Кантарис“

в разреждане 9 СН също е подходящ за лечение на афти със склонност към разязвяване, но и когато е налице усещане за силно парене и дори за изгаряне в областта на лигавичното увреждане.

Непременно погледнете и това:

Лекарство за афти: кое е най-доброто и как да изберем?

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *