афти хомеопатия деца
Лечение на афти с хомеопатия, включително и при деца

Афтите се лекуват с хомеопатия

Афтите представляват малки неприятни повърхностни язвички по лигавицата на устната кухина с овална или кръгла форма. Лекуват се с хомеопатия.

Дъното им има жълтеникав цвят и обикновено са обградени от яркочервена възпалена тъкан. Спонтанната болка, засилваща се по време на допир, пречи на храненето и създава дискомфорт. За няколко дни, до 1 -2 седмици, афтите оздравяват и без лечение, но в много случаи се наблюдава тенденция към честа повторяемост на заболяването.

И досега се спори коя е причината за появата на афти.

Наблюдава се фамилна обремененост. Често те възникват по време на инфекциозни заболявания, дължащи се на вируси, бактерии или гъбички. Но афти се появят и в периоди на абсолютно здраве, следователно има и други причини за тяхното възникване. Това доброкачествено, но неприятно заболяване може да бъде лекувано успешно с правилно подбиране на хомеопатични медикаменти.

Ето и някои от най-често използваните хомеопатични средства за лекуване на афти:

“Боракс”

в разреждане 5 СН или 9 СН е препоръчителен в случаите, когато лигавицата на устната кухина е покрита с болезнени афти, кървящи при хранене и особено болезнени при контакт с кисели или солени храни. При кърмачета силната болка пречи на сукането. В тези случаи е препоръчително 3-4 пъти дневно да се приемат по 5 гранули от медикамента.

“Калиум бихромикум”

се използва за лечение на афти с ясно очертани ръбове, при които е налице склонност към дълбоко разязвяване и образуване на жълтеникави мембрани по дъното на афтата. Препоръчва се няколко пъти дневно да се приемат по 5 гранули от медикамента, в разреждане 9 СН.

“Кантарис”

в разреждане 9 СН също е подходящ за лечение на афти със склонност към разязвяване, но и когато е налице усещане за силно парене и дори за изгаряне в областта на лигавичното увреждане.

Дайте мнение и Вие тук!

Непременно погледнете и това:

https://www.lekar.bg/2019/03/07/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D1%84%D1%82%D0%B8/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Елудрил (Eludril). Жабурене и гаргара при афти и възпалени или кървящи венци.

Елудрил или Листерин? Мнения, видове, цена. При възпалени венци, джоб и изваден зъб

Жабурене и гаргара при афти и възпалени или кървящи венци. Джоб на венец. Вода за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *