Доказано ефективна борба с целулита в домашни условия

Каква борба с целулита може да се предприеме в домашни условия.

Естествено, ще си намерите един куп оправдания за това защо да не правите гимнастика (няма време, няма сили…)), можете да оправдаете и неприязънта си към диетите (в края на краищата понякога наистина вредят на здравето), можете да не ходите и на масажист и козметолог (защото излиза скъпо)…

Но ако ви се случва да седите във ваната – значи ви е време. И не се губят сили.Наистина е време «да изгоните мазнините», без да се напрягате и без да разбутвате мързела си. За това трябва само да потупвате и пощипвате проблемните (целулитните) зони.

Въздействието на масажа може да се подсили като изберете правилно тревните, маслените или солните добавки за вана. Добре действат за премахването на целулита и и повишаването на мускулния тонус лавандулата, розмаринът, ментата, салвията, цитрусовите.

Достатъчно e целулитните места да се загреят. След това, направо във водата започнете да масажирате проблемните места — «халифската», бедрата, корема. Имайте предвид, че докато масажирате корема, трябва да сте стегнали мускулите.

Разтрийте проблемните зони с хавлиена ръкавица, по-груба гъба за баня или направо с четка за баня с естествен косъм (бедрата — отдолу нагоре, коремът — по часовниковата стрелка около пъпа) — докато почувствате нещо подобно на ожулване или изгаряне.

Починете за около 5 мин., а след това пристъпете към основната и най-важна част от масажа — пощипването. Захващайте с палеца и показалеца на двете ръце кожата заедно с подкожната мазнина. На всяка от проблемните зони трябва да отделите не по-малко от 8-10 мин. масаж «щипане».

Дайте мнение и Вие тук!

След това се пъхнете под душа, а после намажете кожата с тоалетно мляко (продава се и специално срещу целулит). Материалът ни продължава по-долу с още по-сериозни и конкретни препоръки (ВИЖТЕ ГО):

https://www.lekar.bg/2015/09/18/%D1%86%D0%B5%D0%BB%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%82-4/

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

целулит - масажи, упражнения, процедури

Упражнения за целулит. Кои са ефикасни? Масаж, процедури

Живот без целулит: какви упражнения да правим, за да не страдаме от портокалова кожа. Как …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!