Може ли да има алергия към алкохол?

Какво мисли медицината за възможната връзка между алергиите и приема на алкохол.

Мъжът ми не може да бъде наречен алкохолик, но все пак понякога си позволява по малко вино или бира. Проблемът обаче е, че на следващия ден започва да се задъхва и силно да кашля. Това много прилича на алергия. Нима наистина има алергични реакции към алкохол? Може ли да му се помогне?

Много хора се чудят дали е възможно да има алергия към алкохол и това им се струва невероятно. Но ако бузите, челото или носът ви се зачервяват, когато пийнете една чашка на гладно, тогава освен всички други притеснения, трябва у вас да се породят съмненията и че имате алергия към алкохола.

Това донякъде е добра новина, защото организмът ви отправя сигнал да спрете пиенето. Очевидно то не е за вас! Все още има надежда да избегнете разширения или омазнен черен дроб, високото кръвно, инсулта и цирозата. Ако не е късно, разбира се. Добре е да прегледате кръвното си налягане и състоянието на черния си дроб. Ако те все още са наред, послушайте алергията си и спрете пиенето напълно и на секундата! Нищо че може да не изглежда толкова мъжествено на приятелите ви.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Алергията към алкохол е един великолепен повод да спрете фиркането!

По подробно четете ТУК: Кое лечение на алкохолизъм действително върши работа?

Що се отнася до конкретния въпрос: Причината за кашлицата и недостига на въздух все пак не е следствие от алергия към алкохола. Още повече че от спирт алергия не може да има, защото в резултат на обменните процеси в организма на човека всеки се изработват около 20-30 мл чист алкохол. И това при условие че човекът изобщо не пие.

В полза на твърдението, че това не е алергия, говори и фактът, че реакцията настъпва не незабавно, както е обикновено при алергиите, а едва на следващия ден. Мисля, че вашият съпруг или трябва да обърне внимание на качеството на бирата и виното, които пие, или да си направи пълно изследване. Или пък може би ще е добре въобще да се въздържа от чашката.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *