хомеопатия лечение

Хомеопатията – исторически данни и метод на лечение

Хомеопатията носи своите корени от историята, които днес се прилагат като успешен метод на лечение за различни заболявания.

Хомеопатията днес се случва като един от най-използваните лечебни методи в цял свят. Тя се осъществява като лечение на редица заболявания, чрез осъществяването на връзката пациент- специалист-хомеопатично лекарство.

Но нейната съвременна методика е изведена и развита от философски принципи, които са се зародили още във философската и медицинска практика в древна Елада.

На древните гърци, в частност на тяхната философска школа дължим философското твърдение, че подобното лекува подобно.

Иначе казано, малко количество от дадено вещество, което предизвиква част от симптомите на дадено заболяване, може да излекува самото заболяване – напълно. Дори самото наименование на хомеопатията, произлиза от гръцките думи за подобно – хомео и за страдание, болка – патея

Заради недоволството към съвременната на доктор Самуел Ханеман – медицина, смятана от него за нехуманна и вредна за боледуващите и страдащи хора, той започнал експерименти и в последствие научни разработки, които се базират изцяло на споменатия принцип.

От споменатите думи, спокойно може да се обобщи, какви принцип са залегнали в изначалната идея за лечение на дадено заболяване и как тези принципи биват внедрени в съвременна методика, която вече не е само философско твърдение, а стандартизирана медицинска практика, която доказано помага при много и най-различни заболявания.

Дайте мнение и Вие тук!

Съвременният метод на лечение с хомеопатия е въплътил в себе си старите принципи, нововъведенията и проучванията на д-р Ханеман, както и тяхното усъвършенстване насетне – до началото на 21 век, когато здравословното и лечителско въздействие на хомеопатията се потвърждават от редица независими клинични изследвания.

Методът се състои в това, че когато даден човек реши да приложи хомеопатията като лечебно средство, той отива при специалист хомеопат, с когото провеждат хомеопатично интервю; то също има своите специфики.

Когато интервюто е проведено, хомеопатът решава да избере от списък с хомеопатични продукти, един, чрез който да започне да провежда лечението. Оттам насетне всичко е въпрос на правилно следване на съветите, наблюдение и пълното излекуване на пациента.

За Лекар.БГ

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!