Прекаленото окосмяване е признак на болест. Пийте чай от мента!

Прекаленото окосмяване, особено при жените, може да стане не само козметичен проблем. но свидетелства, че организмът е сериозно заболял.

Според статистиката от 5 до15% жени страдат от повишено окосмяване на тялото.

В много случаи причината са хормонални нарушения, смятат учени. За съжаление много рядко се установяват причините, защото жените, които имат сексуални проблеми, рядко се обръщат за помощ към специалист.

Лекарите са установили, че 70-80% от случаите с хормонално нарушение предизвикват появата на поликистозен синдром на яйчниците, което довежда до прекаленото окосмяване. Освен това този процес може да се повлияе и от някои тумори, дисфункция на щитовидната жлеза и приема на хормонални препарати.

След изследване, в което участвали 20 жени, учените стигнали до извода, че обикновената мента може да помогне при този проблем. На жените всяка сутрин било предлагано да изпият по две чаши ароматен ментов чай.

Дайте мнение и Вие тук!

Доказано било, че екстрактът от мента намалява в кръвта нивото на мъжките хормони и окосмяването престанало да бъде така изразено.Окосмяването при жените се нарича хирзутизъм.

То се определя като прекомерно или повишено окосмяване у някои жени на части на тялото, където такъв процес принципно липсва или е слабо изразен.

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Ужас! От сладките неща се появява нежелано окосмяване

Преди да изядете поредната вафличка или парченце шоколад, обърнете внимание на това шокиращо откритие! Според …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!