Прекаленото окосмяване е признак на болест. Пийте чай от мента!

Прекаленото окосмяване, особено при жените, може да стане не само козметичен проблем. но свидетелства, че организмът е сериозно заболял.

Според статистиката от 5 до15% жени страдат от повишено окосмяване на тялото.

В много случаи причината са хормонални нарушения, смятат учени. За съжаление много рядко се установяват причините, защото жените, които имат сексуални проблеми, рядко се обръщат за помощ към специалист.

Лекарите са установили, че 70-80% от случаите с хормонално нарушение предизвикват появата на поликистозен синдром на яйчниците, което довежда до прекаленото окосмяване. Освен това този процес може да се повлияе и от някои тумори, дисфункция на щитовидната жлеза и приема на хормонални препарати.

След изследване, в което участвали 20 жени, учените стигнали до извода, че обикновената мента може да помогне при този проблем. На жените всяка сутрин било предлагано да изпият по две чаши ароматен ментов чай.

Доказано било, че екстрактът от мента намалява в кръвта нивото на мъжките хормони и окосмяването престанало да бъде така изразено.Окосмяването при жените се нарича хирзутизъм.

То се определя като прекомерно или повишено окосмяване у някои жени на части на тялото, където такъв процес принципно липсва или е слабо изразен.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *