Инфарктите стават призори. Как се ползва аспирин протект

Аспирин протект пази от инфаркт, но също е добър и при разширени вени, и при повреден стомах.

Всяка година повече от 17 милиона души по света умират от сърдечно-съдови заболявания, което представлява една трета от всички смъртни случаи.

В България все още инсултите и инфарктите са една от водещите причини за смъртността.В основата на сърдечно-съдови-те заболявания стои запушването на кръвоносните съдове.

Американската сърдечна асоциация препоръчва всеки мъж над 40 години и всяка жена над 50 да приема по 1 таблетка нискодозиран аспирин за протекция всеки ден при наличие на рискови фактори за инфаркт и инсулт.

Медикаментът на Байер Шеринг Фарма – Аспирин Протект, е създаден специално за превенция на сърдечно-съдови заболявания. Ежедневната му употреба намалява значително риска от инфаркт и инсулт. Таблетката е уникална с това, че поради специалната си обвивка предпазва стомаха от увреждане.

Ето защо хапчето е наречено Протект – предпазва сърцето, но и стомаха.

Аспирин е синтезиран в лабораториите на Байер и е първото открито средство за предпазване от тромбози, които са основната причина за инфаркт и инсулт. Науката навлиза в нови и нови територии в борбата с тромбозите, но Аспирин си остава златен стандарт в антитромбоцитната терапия.

През дългата си история медикаментът е бил използван за облекчаване на мускулни и ставни болки, при главоболие, за понижаване на температурата, овладяване на настинка, за да стигне в наши дни до средство за предпазване от инфаркт и инсулт.

Важно е да се знае, че препоръчваното време за прием на аспирин е вечер – през нощта се изливат в кръвното русло новообразуваните тромбоцити, което обяснава защо през нощта и призори е по-висока честотата на инфарктите и инсултите. Приемът е независим от времето на хранене.

Дайте мнение и Вие тук!

На първична профилактика с нискодозиран аспирин подлежат хора над 40 години, които имат доказано съдово заболяване, като артериална хипертония, мозъчно-съдова болест или исхемична болест на сърцето, както и хора с рискови фактори, като наднормено тегло и заседнал начин на живот, фамилно предразположение, пушачи, жени пушачки с хормонална контрацепция, жени в менопауза, страдащи от дълбоки разширени вени, от ХОББ, хора, на които предстои продължително шофиране или дълъг полет.

Аспирин Протект навлезе и в профилактиката на усложнения при диабетици, които са високо-рискови пациенти. Американската диабетна асоциация ги постави в групата с най-висок риск от сърдечно-съдови инциденти заедно с тези, които вече са преживели миокарден инфаркт.

На адрес www.protekcia.com всеки може да изчисли наличието на рискови фактори за сърдечно-съдово заболяване и нуждата от профилактични мерки. Сайтът предлага и онлайн консултация със специалист кардиолог.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Menstrualni Bolki 01jpg

Облекчаване на менструални болки и повторно кървене след цикъл

Кървене след цикъл и постоянно зацапване в предменопауза. Облекчаване на менструални болки без цикъл. Бабини …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *