При нервна жлъчка и стрес яжте повече картофи

Жлъчният мехур се влияе много от стреса и нарушеното равновесие в нервната система, която контролира вътрешните органи.

Това лекарите наричат вегетативна дистония. С напредване на възрастта вегетативните дистонии зачестяват, стават все по-продължителни и по-тежки. Затова:

1. Удължете съня си до 9 часа.

2. Спрете твърдия алкохол, оставете цигарите, макар и временно.

3. Правете си всеки ден контрастен душ -последователно обливане с гореща и хладка вода.

4. В храната трябва да има много калий. Ще го получите от картофи, броколи, кайсии, патладжани, праскови. Вземайте рибено масло 2 пъти дневно по 1 перличка, най-малко 7 дни. То ще ви носи витамин D, който укрепва нервите.

5. И си изберете лекар, който има опит в лечението на заболяванията на нервна основа. Не всеки психотерапевт е в състояние да ви отърве от вегетативната дистония.

Картофите – с тях не бива да се прекалява, защото все пак са вид нишестено лепило, но в неголеми количества са идеални при стрес и за жлъчка.

Дайте мнение и Вие тук!

Те придават един цялостен общ флегматизъм на тялото, което по принцип невинаги е желано от всички. Но когато имате проблеми с жлъчката, причинени от стрес, тогава те са ви особено необходими именно защото постигат това състояние.

Спането също е от решаващо значение за лечението на жлъчката и това важи за много други болести. Липсата на сън при всички случаи ще ви разболее. Докато спи, човек се лекува. Факт. Обратното означава повече стрес, а от там и гарантирани проблеми.

“Фигурин

Научете се да си лягате рано и да спите по цяла нощ. Това елементарно правило може да ви излекува от всякакви страшни болести, като заболяванията на жлъчката със сигурност са първите от тях!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

стевия

Стевия. Вредна ли е билката? Колко стевия вместо захар може да се слага?

Билка стевия – един от най-добрите антиоксиданти. Като заместител на захарта. При лечение на диабет. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *